ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
22-02-2012, ora 15:58

Baconschi: Arhitectura Miscarii Populare va fi definita dupa alegerile locale

Articol de Oana Barbosu

Prim-vicepresedintele PDL Teodor Baconschi a declarat ca arhitectura Miscarii Populare va fi definita dupa alegerile locale, "cand fiecare partid va deconta un anumit rezultat", relateaza Mediafax.

"Arhitectura Miscarii Populare va fi definita dupa alegerile locale, cand fiecare partid va deconta un anumit rezultat. Insa important este ca ea sa aiba si o componenta civica, sa atraga toate fortele, asociatiile profesionale, de ce nu, sindicatele, ONG-urile interesate in aceasta directie mare - adica finalizarea reformelor, continuarea unor politici publice care sa tina sub control deficitul si care sa nu ne expuna la riscul unui scenariu grecesc", a declarat Baconschi.

El a adaugat insa, referindu-se la Miscarea Populara, ca aceasta este "o necesitate tactica pentru ca dreapta romaneasca, divizata pana acum in fel si chip, ramane izolata in fata unei aliante precum USL-ul, care, in ciuda lipsei de alternativa practica la guvernarea Boc si astazi la guvernarea Ungureanu, este formata din nu mai putin de trei partide care s-au coalizat".

"Deci este nevoie, pentru un echilibru al scenei politice, de o contrapondere", a spus Baconschi.

Despre infiintarea Miscarii Populare, in jurul PDL, s-a vorbit si in 2011 in mediul politic. Aceasta constructie ar fi trebuit sa dea o noua imagine, mai curata, democrat-liberalilor. Presedintele a rugat-o pe fiica sa, Ioana Basescu, sa inregistreze in luna aprilie marca "Miscarea Populara" la OSIM, spunand ca trebuie pregatita ideea de miscare populara pentru realizarea unei eventuale aliante.

Liderii PDL au stabilt si un termen, sfarsitul lunii octombrie, pentru ca aceasta miscare sa prinda contur, insa nu s-a facut nimic.

Liderii partidului nu au reusit sa se puna de acord si sa stabileasca cine ar urma sa intre in aceasta Miscare Populara, alaturi de PDL, lansandu-se tot felul de variante cum ar fi partidul lui Gigi Becali sau partidul lui Dan Diaconescu.

Unele voci, cum este cea a lui Theodor Paleologu, au ironizat Miscarea Populara sau asa-zisa Alba ca Zapada, cum a fost denumita la inceput, sustinand ca Scufita Rosie este mai simpatica.

Foto:evz.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii