ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-12-2012, ora 16:14

BUNCARUL NASA: Imagini din interiorul celui mai securizat loc de pe Terra

Articol de Cristian Amariei

Construit pentru a-i proteja pe astronauti in cazul unei posibile esuari a unei lansari lunare cu echipaj uman, buncarul secret al NASA a fost descoperit, iar Daily Mail a facut publice cateva imagini cu acesta.

Adapostul NASA se afla la 12 metri sub rampa de lansare pentru rachetele Saturn V, folosite in programele Appolo si Skylab.

Buncarul este capabil sa mentina 20 de oameni in siguranta timp de o zi, este protejat de o usa de otel de 15,2 cm grosime si rezista unor temperaturi de 1.370 de grade Celsius si sferei de foc de 430 de metri latime care ar urma unei eventuale explozii.

Camera este circulara, captusita cu cauciuc, montata pe niste arcuri masive care ar reduce tulburarile resimtite, iar cele 20 de scaune sunt suficient de mari pentru ca astronutii sa poata incapea in ele cu tot cu costum si dotate cu paturi rezistente la foc si rezerve de oxigen.

Nu se stie insa daca astronautii ar fi capabili sa coboare din varful rachetei, cu toate ca adapostul este dotat cu un tobogan. Astfel, Daily Mail scrie ca ar fi mai degraba construit pentru cei de la baza rachetei. De asemenea, o toaleta a fost montata in spatele unuia dintre scaune.

Sursa: realitatea.net

     
Tag-uri: buncar, NASA, securitate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii