A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829965.9673.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

BREXIT. Dupa ce au aflat rezultatul votului, britanicii au cautat pe Google „Ce este UE”. 460.000 vor deja un nou referendum
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-06-2016, ora 10:15

BREXIT. Dupa ce au aflat rezultatul votului, britanicii au cautat pe Google „Ce este UE”. 460.000 vor deja un nou referendum

Articol de Cristian Amariei
La 24 de ore de cand Marea Britanie a iesit, teoretic, din Uniunea Europeana, sunt deja 460.000 de englezi care cer, printr-o petitie online, un nou referendum.

In plus, multi dintre britanici abia acum realizeaza efectele Brexit-ului. Sute de mii au cautat pe internet "Ce este Uniunea Europeana", dupa cum arata rapoartele platformelor online.

Nestiinta unora s-a reflectat rapid si pe pietele financiare, unde lira s-a depreciat pana la cel mai mic nivel din ultimele trei decenii.

Britanicii au incheiat seara europeni si s-au trezit in afara Uniunii: "Numarul total de voturi numarate a fost de 33.577.342. Numarul total de voturi pentru a ramane in UE a fost de 16.141.241. Numarul total pentru a iesi din UE a fost 17.410.742" - a fost anuntul oficial.

La o ora de la anuntarea rezultatului final, premierul David Cameron iesea in fata britanicilor.

David Cameron, prim-ministru demisionar: "Cetatenii britanici au decis sa paraseasca Uniunea Europeana, iar vointa lor trebuie respectata."

Jocul lui David Cameron a fost unul riscant: a convocat un referendum pentru iesire, dar s-a pronuntat si a militat pentru ramanere.

Cameron a jucat la cacialma sperand ca pozitia lui moderata il va ajuta sa dea o lovitura de maestru, sa obtina la Bruxelles cateva favoruri pentru Londra si sa ramana la putere ca un erou. A pierdut.

Marele castigator si viitorul prim-ministru ar putea fi rivalul lui Cameron la sefia partidului conservator, fostul primar al Londrei, Boris Johnson.

Cat despre britanici, invingatori sau perdanti, impactul este unul serios.
"Am vorbit cu taximetristul si l-am intrebat ce a votat. Mi-a spus ca a votat pentru iesire. L-am intrebat de ce si nu a adus argumente economice, financiare, mi-a spus ca britanicii au un anumit nivel de toleranta, pot sa suporte daca altcineva le dicteaza ce trebuie sa faca, insa au ajuns la o limita pe care nu au mai putut sa o depaseasca" - transmite corespondentul Pro Tv la Londra, Paul Angelescu.

"Sunt socat, pe bune! Nu stiu ce va urma",

"Winston Churchill ar fi mandru de noi daca ne-ar privi acum. Bravo, Marea Britanie, buna treaba!",

"Cred ca suntem prea legati de Europa, prea controlati. Nici americanilor nu le-ar placea asta, nici germanilor nu le-ar placea sa facem noi regulile pentru ei",

"Ce inseamna asta pentru mine? Sper doar o schimbare in privinta imigratiei, sa fiu sincer",

"Vreau doar ca restul lumii sa nu uite ca 48% dintre noi n-am votat pentru aceasta prostie, 48% dintre noi vrem sa fim parte a lumii, nu-i uram pe straini, nu impartasim aceste opinii stupide si bigote",

"Am votat pentru ramanere, dar pana la urma a fost un vot al intregului popor britanic, asta e, ne vedem de treaba"- sunt parerile unor cetateni.

Un aspect important: referendumul este consultativ, nu-si produce efecte pana cand nu este ratificat de catre Parlament si inca nu avem o data cand se va intampla acest lucru, dar avem reactii deja din partea altor lideri europeni. Seful
Parlamentului European a spus ca isi doreste ca Marea Britanie sa paraseasca UE cat de repede se poate, probabil sperand ca astfel va limita cumva un efect de contagiune la nivelul celorlate tari din UE.

Sute de mii de britanici au semnat deja o petitie online si cer organizarea unui nou referendum. Oamenii solicita introducerea unei reguli astfel incat, daca pentru rezultatul castigator sunt sub 60 la suta din voturi, pe fondul unei rate de participare de 75 la suta, consultarea sa fie reluata.

Cum petitia a depasit cu mult 100.000 de semnaturi, a trecut de pragul necesar pentru a putea fi analizata de Parlamentul britanic.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii