A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834084.4384.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

BNR lanseaza o moneda dedicata aniversarii a 150 de ani de invatamant de arhitectura in Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-09-2014, ora 11:07

BNR lanseaza o moneda dedicata aniversarii a 150 de ani de invatamant de arhitectura in Romania

Articol de Cristian Amariei
BNR va lansa in circuitul numismatic, incepand cu data de 29 septembrie 2014, o moneda din argint dedicata aniversarii a 150 de ani de invatamant de arhitectura in Romania.

Valoare nominala a monedei va fi de 10 lei. Aceasta va avea urmatoarele caracteristici: metal - argint, forma - rotunda, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 g si va avea calitate proof.

Aversul monedei reda portretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, initiatorul invatamantului de arhitectura in Romania, valoarea nominala „10 Lei“ si stema Romaniei; circular, inscriptiile „ROMANIA“, „ALEXANDRU IOAN CUZA“ si anul de emisiune „2014“.

Reversul monedei prezinta un detaliu al palatului Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu“ din Bucuresti, cea mai veche institutie de invatamant de arhitectura din Romania si inscriptia „150 DE ANI DE INVATAMANT DE ARHITECTURA“.

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 330,00 lei/buc.

Monedele din argint dedicate aniversarii a 150 de ani de invatamant de arhitectura in Romania au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei.

Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din argint se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Foto: balkanpress.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii