ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-06-2014, ora 18:25

BACALAUREAT 2014: SUBIECTELE la proba de limba romana

Articol de Madalina Irimia

Elevii claselor a XII-a au sustinut, luni, prima proba scrisa de la bacalaureat, la Limba si literatura romana, pentru care au fost pregatite doua tipuri de subiecte, pentru profilul umanist si respectiv cel real.

Analiza unui fragment din nuvela "Omul din vis" de Cezar Petrescu, un text argumentativ despre rolul campaniilor de promovare a unui stil de viata sanatos si un eseu despre viziunea asupra lumii intr-un text poetic al lui Eminescu au fost subiectele la Limba romana de la bacalaureat, profilul real.

Varianta de subiecte extrasa luni pentru proba scrisa la Limba si literatura romana de la examenul de bacalaureat, la profilul real si filiera tehnologica, a fost cea cu numarul 4. Candidatii au avut de rezolvat trei subiecte cu mai multe cerinte, notate cu cate 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.

La primul subiect, pe un fragment din nuvela "Omul din vis" al lui Cezar Petrescu, candidatii au avut de rezolvat mai multe cerinte vizand cunostinte de vocabular, limba romana si gramatica.

Cate doua puncte au fost acordate pentru primele trei cerinte, respectiv gasirea sinonimului potrivit pentru sensul din text al cuvintelor "straniu" si "fagaduisem", explicarea rolului cratimei in secventa "cate-o hartie" si construirea unui enunt in care sa se foloseasca o locutiune sau expresie care sa contina substantivul "os".

Integral pe mediafax.ro

Foto: mondonews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii