ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
02-01-2015, ora 09:08

Avion AirAsia prabusit - pilotul reusise o aterizare fortata pe apa

Articol de Cristian Amariei
Avionul Airbus 320 al companiei indoneziene AirAsia, disparut duminica deasupra Marii Java, ar fi aterizat fortat pe apa, inainte de a se scufunda, spun analistii, in conditiile in care cutiile negre ale aparatului inca nu au fost gasite.

Potrivit acestora, pilotul (foto), care era unul experimentat, ar fi incercat si chiar reusit o aterizare de urgenta pe apa, informeaza AFP, citata de The Straits Times. Ulterior, insa, avionul s-a scufundat.

La bord se aflau 162 de oameni, ale caror trupuri sunt in prezent cautate. Ramasitele avionului au fost deja gasite nu departe de Borneo, in larg, si o parte dintre cadavre au fost recuperate.

Potrivit unui fost comandant al fortelor aeriene, Chappy Hakim, avionul nu a explodat in aer si nici impactul cu apa nu a fost distructiv. Daca aterizarea pe apa ar fi fost una fatala, atunci cadavrele nu ar fi fost intacte, a explicat acesta. Opt corpuri recuperate din apa sunt intacte, arata cel mai recent bilant. In plus, fuselajul avionului pare in stare buna.

O usa de urgenta a avionului a fost gasita in apa, ceea ce sugereaza ca cineva a deschis-o, a explicat si fostul ministru al Transportului din Indonezia, Jusman Syafii Djamal. Potrivit acestuia, este foarte posibil ca evacuarea din avion sa fi inceput imediat dupa aterizare si inainte ca a aparatul sa se scufunde.

Evacuarea a fost insa oprita, cel mai probabil din cauza unui val extrem de puternic si inalt.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii