ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-02-2015, ora 10:37

Avertismentul FMI dupa ce Guvernul a anuntat taieri de taxe fara sa discute cu Fondul

Articol de Cristian Amariei
Reprezentantii Fondului Monetar International atentioneaza ca masurile de relaxare fiscala incluse in noul Cod Fiscal trebuie analizate atent pentru a intelege corect modul in care vor fi atinse tintele de deficit ale tarii noastre.

Masurile de relaxare fiscala incluse in noul proiect de Cod Fiscal trebuie analizate cu grija pentru o mai buna intelegere a modului in care pot fi atinse tintele de deficit fiscal ale Romaniei, au comunicat reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) la solicitarea Mediafax.

"Taierile de taxe propuse vor trebui analizate cu grija pentru o mai buna intelegere a modalitatii in care pot fi atinse obiectivele de deficit fiscal. FMI este pregatit sa discute propunerile cu Guvernul", a declarat un purtator de cuvant al FMI, raspunzand unei intrebari Mediafax pe tema masurilor incluse in proiectul de Cod Fiscal si daca acestea ar putea periclita acordul de imprumut dintre Romania si FMI.

Proiectul noului Cod Fiscal, prezentat miercurea trecuta de Guvern, include, printre altele, reducerea, incepand cu anul viitor, a TVA cu patru procentuale, de la 24% la 20%, nivelul TVA pentru carne, peste, legume si fructe produse alimentare de baza urmand sa scada la 9%, reducerea, tot de anul viitor, a accizelor la carburanti si alcool, eliminarea impozitului pe constructiile speciale si a impozitului de 16% pe veniturile din dividende, precum si reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 14% din ianuarie 2019.

Misiunea de evaluare a FMI, aflata la Bucuresti intre 27 ianuarie si 9 februarie pentru consultari si a treia evaluare a acordului stand-by cu Romania, "a fost informata despre intentia autoritatilor de a reduce, pe viitor, rata TVA si nivelul accizelor," a mentionat purtatorul de cuvant al FMI.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: fmi, taxe, guvern
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii