ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-11-2015, ora 15:09

Avertisment sumbru din Germania: Atacul din Paris e doar inceputul

Articol de Cristian Amariei
Atentatele teroriste din Paris ar putea face parte dintr-o serie de atacuri pe care Statul Islamic le planuieste in Europa, a avertizat miercuri ministrul german de Interne.

"Din cate stim pana acum, ce s-a intamplat la Paris a fost rezultatul - sau parte a - unei serii coordonate de atacuri ale asa-zisului Stat Islamic", a declarat Thomas de Maiziere, la o conferinta de presa a Politiei, in orasul Mainz din vestul Germaniei, scrie agentia AFP, citata de France24.

"Daca se confirma, acesta ar fi primul atac al Statului Islamic in Europa de Vest, insa probabil nu si ultimul", a continuat ministrul german, adaugand ca autoritatile franceze au avut vinerea trecuta de-a face cu teroristi bine pregatiti si o planificare de lunga durata a atentatelor.

Avertismente in legatura cu noi atacuri ale jihadistilor au venit din mai multe parti zilele acestea. Miercuri, FBI a avertizat Italia ca ar putea fi urmatoarea tinta a Statului Islamic.

Si directorul CIA John Brennan a avertizat, la inceputul acestei saptamani, ca atentatele din Paris nu au fost un "eveniment izolat" si ca extremistii ISIL ar putea pune la cale operatiuni similare.

Franta traieste zilele acestea intr-o spaima fara precedent. Dupa atentatele teroriste de saptamana trecuta din Paris, soldate cu 129 de morti, miercuri a avut loc o interventie a fortelor speciale franceze care a vizat autori ai atacurilor de vineri.

Doi suspecti, printre care s-ar numara si creierul atentatelor de vineri seara, au fost ucisi in timpul asaltului fortelor speciale franceze de la Saint Denis, o femeie kamikaze aruncadu-se in aer.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii