A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675057.0981.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Avertisment BNR privind conversia creditelor: Doua banci ajung sub pragul minim de solvabilitate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-10-2016, ora 12:11

Avertisment BNR privind conversia creditelor: Doua banci ajung sub pragul minim de solvabilitate

Articol de Cristian Amariei
Doua banci vor ajunge cu rata fondurilor proprii totale sub pragul minim reglementat, daca vor incorpora efectele conversiei creditelor si ale poziției valutare, iar sase banci vor ajunge cu aceasta rata sub nivelul prudential impus (inclusiv Pilonul II si amortizoarele specifice), susține Banca Nationala, in perspectiva votului care urmeaza sa fie acordat in Parlament pentru conversia creditelor din franci elvetieni in lei la cursul de la data semnarii contractelor de imprumut, potrivit profit.ro. Banca centrala nu nominalizeaza bancile care s-ar afla in aceasta situatie.

BNR insista pentru propunerea Ministerului Finantelor, si anume negocierea conversiei intre banca si client, acordarea unei garantii de catre minister pentru jumatate din suma ramasa la plata si acordarea de catre banca a unui discount la valoarea creditului in functie de situația debitorului.

Marți, Camera Deputaților si-a suspendat lucrarile in plen, din lipsa de cvorum, la sesiunea de vot final in care trebuia sa fie supusa votului Legea conversiei creditelor in franci elvetieni. Plenul Camerei adoptase pe articole proiectul de modificare a OUG 50/2010 care introduce prevederi privind conversia creditelor din franci elvetieni in lei la cursul de la data semnarii contractelor de imprumut. Plenul a inlaturat un amendament al Comisiilor de raport care impunea un grad de indatorare de peste 50% din veniturile nete pentru beneficiarii conversiei. Limita de 250.000 de franci elvetieni a fost pastrata. Pentru aceasta saptamana nu este programata o alta sedinta a plenului Camerei Deputatilor.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii