A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673159.7959.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

„Avem aceasta datorie”. Patriarhul Daniel le cere preotilor sa-si faca pagini de Facebook, dar le transmite si un avertisment
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-06-2015, ora 08:51

„Avem aceasta datorie”. Patriarhul Daniel le cere preotilor sa-si faca pagini de Facebook, dar le transmite si un avertisment

Articol de Cristian Amariei
"Biserica noastra are datoria de a intra in retelele de socializare, pentru intalnirea cu omul de astazi". Asa suna indemnul patriarhului Daniel catre preoti.

Acestia sunt nevoiti mai nou sa-si faca pagini de Facebook si conturi de Twitter pentru a raspandi mai usor cuvantul credintei. Patriarhul avertizeaza, ce-i drept, ca internetul ascunde numeroase capcane, de la furtul de identitate, cu care se confrunta insusi inaltul prelat, la postari care iau numele Domnului in desert.

Plecat dintre cei vii de peste un sfert de secol, parintele Arsenie Boca are, pe Facebook, aproape 700 de mii de like- uri. Pagina, evident administrata de un ortodox pasionat din zilele noastre, contine predici video si invataminte despre cum sa-ti faci cruce, folosirea pomelnicelor, de unde sa cumperi mir adevarat si carti de rugaciuni puternice.

Fenomenul Facebook Arsenie Boca demonstreaza ca retelele sociale fac exact ce indica, acum doua milenii, Sfanta Evanghelie dupa Marcu: "Mergeti in toata lumea si propovaduiti!".

Doar ca lumea e astazi la un click distanta si acoperirea e uluitoare, dupa cum spune mesajul patriarhului Daniel: "Biserica noastra are datoria de a intelege modul de functionare al societatii informationale si de a intra in retelele de socializare pentru intalnirea cu omul de astazi."

Seful ortodox roman indeamna insa la precautie: "Retelele de socializare pot contribui la o mai buna cunoastere reciproca a diferitelor traditii si la consolidarea comunitatilor de credinta. Totusi, (utilizarea media digitala) poate aduce si noi provocari sau pericole in privinta pastrarii valorilor."

Inaltul prelat nu are inca un cont personal de Twitter sau Facebook. Insa, ca orice personalitate, inalt prea sfintitul Daniel are el insusi mai multe pagini fictive. Una din acestea a adunat aproape 2300 de like-uri. Administratorul e prieten cu Constantin Brancusi, Florin Salam si Mihai Eminescu. Evident, tot ce apare in timeline n-are legatura cu cele sfinte.

Intre timp, sute de preoti tineri fac deja ce i-a sfatuit superiorul. Parintele Danu a combinat pe pagina personala o poza de profil in sutana, cu una de fundal, in care apare alaturi de Gica Hagi si Dan Petrescu.

Parintele Florin Danu, de la Parorhia Lada, posteaza imagini de grup ale comunitatii din Videle. In unele apare cu mesajul "dupa sfanta liturghie, caldura mare!", iar in altele, in scene oficiale, alaturi de mitropoliti si episcopi. Cu doua luni in urma, parintele in tinuta lejera anunta, de pe santier, lumii virtuale: "Azi am turnat placa la centrul social".

Papa Paul al II-lea a fost primul inalt prelat care a vazut eficienta retelelor sociale, iar exemplul e dus mai departe de Papa Francisc.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii