ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-01-2013, ora 16:29

Autoturism de lux si excavator, cautate de autoritatile din Italia, depistate in PTF Albita

Articol de Cristian Amariei

Politistii de frontiera au depistat in P.T.F. Albita un autoturism marca BMW X1 si un excavator marca Komatsu declarate furate de autoritatile din Italia in luna decembrie a anului 2012, pe care doi cetateni romani intentionau sa le scoata din tara, transportate pe platforma.

In data de 09 ianuarie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, in jurul orei 19.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de iesire din tara, cetateanul roman Gheorghe B., in varsta de 28 de ani, conducand un autoturism marca Audi, care tracta o platforma pe care era un autoturism marca BMW X1.

In data de 10 ianuarie a.c., la Punctul de Trecere a Frontierei Albita, in jurul orei 17.30, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de iesire din tara, cetateanul roman Florin L., in varsta de 34 de ani, conducand un ansamblu de vehicule format din autoutilitara si semiremorca, avand ca incarcatura un excavator marca Komatsu.

La controlul de frontiera, existand suspiciuni cu privire la provenienta autovehiculelor transportate pe platforma, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat faptul ca autoturismul marca BMW X1 figureaza in alerta cu masura de indisponibilizare a bunului in vederea confiscarii, semnalare introdusa de catre autoritatile din Italia, iar excavatorul marca Komatsu figureaza in alerta cu masura de indisponibilizare a bunului in vederea confiscarii, deoarece a fost furat din Italia.

Cu privire la cele constatate, cei doi au declarat ca nu au cunostinta despre faptul ca vehiculele figureaza furate in Italia, ei avand doar calitatea de transportator.

Politistii de frontiera le-au intocmit celor doi transportatori cate un dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de complicitate la furt, respectiv, furt, urmand a fi inaintate Parchetului de pe langa Judecatoria Husi cu propunerile legale.

Autoturismul, in valoare de 130.000 lei si excavatorul, in valoare de 310.000 lei, au fost indisponibilizate si introduse in parcul auto de la sediul S.T.P.F.Vaslui, in vederea recuperarii acestora de catre proprietarii de drept.

     
Tag-uri: masina, furt, Italia, frontiera
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii