A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727684209.3222.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Autostrada Bucuresti-Ploiesti se va inaugura cu restrictii de viteza
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
30-05-2012, ora 07:45

Autostrada Bucuresti-Ploiesti se va inaugura cu restrictii de viteza

Articol de Cristian Amariei

Actualul ministru al Transporturilor spune ca noul drum pana la Ploiesti va fi inaugurat la 30 iunie. Nu se stie insa daca va putea fi calificat drept autostrada, avand in vedere ca nu are iesiri sau intrari pe lungimea celor 60 de kilometri, nici dotari de urgenta precum telefoanele.

Pe toata lungimea celor 62 de kilometri nu exista intrari sau iesiride pe autostrada. La kilometrul 18, unde ar trebui sa fie prima iesire, in loc de asfalt, este doar noroi. Nu este gata nici punctul de acces de la kilometrul 38, scrie Gandul.

Fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, sustine prin consiliera sa ca reglementarile permit darea in folosinta a unui tronson de autostrada fara sa aiba finalizate iesirile.

“Au mai fost cazuri si la Timisoara, si la Constanta cand s-a dat drumul la circulatie pe tronsoane noi de autostrada fara ca exiturile sa fie finalizate. Acestea au fost finalizate ulterior. In acele zone au fost aplicate restrictii de viteza“, a declarat pentru gandul consiliera lui Alexandru Nazare, fostul ministru al Transporturilor.

Pe de alta parte, standardele de cost promovate de Transporturi prevad, printre altele, ca pe o autostrada, “intrarea si iesirea autovehiculelor este permisa numai prin locuri special amenajate denumite noduri rutiere”. Precizarea apare in definitia termenului de autostrada.

Ploile ingreuneaza lucrarile

Patronii Euroconstruct Trading, una din ultimele firme care mai au de facut lucrari pe autostrada Bucuresti-Ploiesti, spun ca nu pot lucra pe ploaie.

Autostrada Bucuresti – Ploiesti va fi data in folosinta la 5 zile dupa ce inceteaza ploile, spune pentru economica.net, Dan Besciu, patronul Euroconstruct Trading 98, firma care inca mai are de lucru pe sectorul sau din autostrada. Prognozele meteo arata ca in sudul tarii ploile vor tine pana pe 5 iunie astfel incat autostrada ar putea fi finalizata in jurul datei de 10 iunie. In urma cu doua saptamani acelasi Besciu aprecia ca la 1 iunie proiectul va fi finalizat „daca nu ploua”. Cum vremea a fost potrivnica, constructorul s-a repliat si da ca sigura finalizarea lucrarilor imediat dupa terminarea ploilor.

„Mai avem de trasat marcajele si de pus strat de uzura pe 2 km adica exact lucru de cinci zile. Dar trebuie, mai intai, sa se opreasca ploaia”, arata constructorul.

Sambata, noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a dat un nou termen pentru finalizarea lucrarilor: 30 iunie.”Termenul pentru autostrada Bucuresti – Ploiesti, de la centura Bucurestiului pana la centura Ploiestiului este 30 iunie. Ferm. Trebuia sa fie acum in mai, nu au fost respectate termenele si uite asa ne-am lungit. Nu am crezut ca va fi atat de departe, dar 30 iunie este un termen real, in urma analizei pe care au facut-o cei de la minister”, a declarat Ovidiu Silaghi.

Asadar, daca Besciu se tine de cuvant, va termina autostrada inainte de termenul impus de autoritati.

Sursa. Realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii