A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830632.2851.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Autorul masacrului de la Orlando a fost interogat de doua ori de FBI. Bilantul victimelor: 50 de morti si 53 de raniti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-06-2016, ora 08:15

Autorul masacrului de la Orlando a fost interogat de doua ori de FBI. Bilantul victimelor: 50 de morti si 53 de raniti

Articol de Cristian Amariei
Statul Islamic a revendicat masacrul de la clubul de noapte din Orlando, Florida, unde au fost ucisi cel putin 50 de oameni, iar 53 au fost raniti.

Autorul a fost identificat; este vorba despre Omar Mateen, un american cu origini afgane, in varsta de 29 de ani. Chiar inaintea atacului, ar fi sunat la numarul de uregenta 911 pentru a-si declara apartenenta la Statul Islamic.

FBI a deschis o ancheta pentru "activitati teroriste", dar, pana acum, n-au fost descoperite legaturi directe dintre Omar Mateen si ISIS.

Tinandu-si barbia intre degete, cu buzele usor tuguiate si o privire care exprima parca multumirea de sine, Omar Saddiqui Mateen isi face un selfie. Este americanul de 29 de ani, cu parinti afgani, care a savarsit cel mai cumplit atac armat din istoria Statelor Unite - peste 100 de oameni ucisi sau raniti.

In timp ce politia a inceput investigatiile la domiciliul lui, presa a aflat ca era intersat de atentatele de la Boston, precum si de propaganda jihadista. Potrivit NBC News, chiar inaintea atacului, ar fi sunat la 911, numarul de urgenta, pentru a-si declara apartenenta la Statul Islamic.

Tatal sau, in schimb, a declarat, tot pentru NBC, ca gestul cumplit n-ar fi avut nimic de a face cu religia. El a marturisit ca fiul si-ar fi exprimat furia si dezgustul dupa ce a vazut doi barbati sarutandu-se in public. Comportamentul homofob ar putea fi, asadar, o explicatie pentru macelul de la Pulse, un club emblematic pentru cauza gay in Florida si in intreaga tara.

Terry DeCarlo, directorul Centrului pentru Minoritati Sexuale: "Pulse este un loc unde oamenii pot sa mearga ca sa-si intalneasca prietenii, sa se simta in largul lor, sa se distreze. Este de neconceput ca s-a putut intampla asa ceva".

In noaptea de sambata spre duminica, la ora doua, Omar Mateen si-a facut aparitia in club, inarmat cu o pusca de asalt si un pistol. Avea asupra sa si un dispozitiv care parea explozibil. A tras asupra multimii, la intamplare, apoi a luat ostatici.

Tiffany Johnson, barman: "Am auzit "bum, bum"... Am crezut ca s-a intamplat ceva cu sonorizarea, cu muzica... Dupa a doua impuscatura a fost o pauza si apoi impuscaturi, iar si iar... Unii s-au aruncat la pamant, altii au luat-o la fuga. Si eu am fugit, am vrut sa ies afara cat mai rapid cu putinta".

Dupa ce au provocat o explozie ca sa-i distraga atentia atacatorului, trupele speciale au intrat in club, pentru a-i elibera pe ostatici.

Dupa trei ore dramatice, Omar a fost ucis in schimburile de focuri cu politistii. Politia din Orlando a difuzat o fotografie cu casca din kevlar lovita de un glont care i-a salvat viata unui agent.

Barack Obama, presedintele SUA: "Astazi, ca americani, deplangem o crima brutala, un mascaru cumplit in care au fost ucisi zeci de oameni nevinovati. Stim deja destul incat sa spunem ca a fost un act de teroare si un act de ura".

Omar Mateen nu avea cazier judiciar; dar - a descoperit presa - s-a aflat pe "radarul" autoritatilor americane. A fost interogat de FBI, in 2013 si 2014, pentru posibile legaturi cu militantii islamisti, dar nu a fost vizat de vreo ancheta. Poseda un permis de port-arma pe care avea dreptul s-o foloseasca pentru ca a lucrat ca agent de securitate.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii