ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-05-2015, ora 17:11

Autoritatile vor sa introduca in scoli pregatirea obligatorie privind securitatea cibernetica

Articol de Madalina Irimia
Guvernul se gandeste sa introduca in curricula scolara un curs de pregatire privind securitatea cibernetica, avand in vedere ca elevii au acces la internet de la varste tot mai mici, inclusiv prin echipamente mobile, fiind expusi la riscuri diversificate, afirma directorul Centrului Cyberint din SRI.

"La nivel guvernamental exista preocupari privind introducerea in scoli a pregatirii obligatorii referitor la securitatea in spatiul cibernetic si crearea de specializari in invatamantul universitar si postuniversitar in domeniul securitatii cibernetice", a declarat, luni, directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Florin Cosmoiu, prezent la Summit-ul Regional de Securitate Cibernetica organizat la Bucuresti.

El a explicat pentru Mediafax ca problema a fost discutata in Consiliul Suprem de Aparare a tarii si au fost dezbateri pe aceasta tema inclusiv la nivelul comisiilor de specialitate ale Parlamentului.

Potrivit sefului Cyberint, discutiile au vizat introducerea pregatirii pentru securitate cibernetica cel mai probabil de la nivel gimnazial, avand in vedere ca in prezent tot mai multi elevi au telefoane mobile conectate la internet. Cei mici vor fi invatatí astfel cum sa evite accesarea unor adrese de internet suspecte si vor fi instruiti sa nu divulge date personale unor terte parti sau sa isi protejeze diversele modalitati de comunicare online, de la mail la retele sociale.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii