ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-09-2015, ora 09:26

Austria si Germania permit intrarea migrantilor veniti cu autobuze din Ungaria. Merkel: „Putem face fata fara a creste taxele”

Articol de Cristian Amariei
Austria si Germania au acceptat sa permita intrarea miilor de imigranti pe care Ungaria a anuntat ca ii va duce la frontiera austriaca. Primele autobuze au pornit deja din Budapesta.

Sunt 100 de masini care urmeaza sa-i transporte atat pe cei care se afla in zona garii, cat si pe cei 1.200 care au plecat vineri pe jos, de-a lungul principalei autostrazi maghiare, spre vest.

Tocmai acest mars spontan, care a captat atentia presei internationale, pare sa-l fi determinat pe premierul Viktor Orban sa cedeze.

Daca niciun tren din Ungaria nu mai pleaca spre Occident, mergem pe jos. Asta si-au spus imigrantii, satui de asteptarea zadarnica in principala gara din Budapesta.
Refugiatii au pornit intr-un mars spontan. Au agitat drapele ale Uniunii europene si au afisat portrete ale cancelarului german Angela Merkel. "Mama noastra" - cum o numesc unii, plini de speranta.

Parintii isi tin copiii mici in brate. Sunt si oameni paralizati, in scaune cu rotile, impinse, pe rand, de rude sau prieteni. Altii incearca sa se tina de grup, desi merg cu greu, sprijiniti in carje. Politistii ii insotesc, fara sa incerce sa-i opreasca. Vegheaza doar sa nu ocupe toata soseaua si sa blocheze complet circulatia rutiera.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii