A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830836.8041.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Austria ameninta ca va bloca accelerarea negocierilor de aderare a Turciei la UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-08-2016, ora 10:27

Austria ameninta ca va bloca accelerarea negocierilor de aderare a Turciei la UE

Articol de Cristian Amariei
Ministrul de externe ale Austriei, Sebastian Kurz, ameninta ca va bloca extinderea negocierilor cu Turcia privind aderarea la Uniunea Europeana, ceea ce ar putea pune in pericol acordul crucial privind migratia dintre Bruxelles si Ankara, relateaza Reuters.

Afirmatiile sefului diplomatiei austriece, aparute in editia de duminica a cotidianului Kurier, risca sa amplifice disputa dintre Viena si Ankara, care a izbucnit dupa ce cancelarul austriac Christian Kern a sugerat oprirea cu totul a negocierilor privind aderarea Turciei la UE, din cauza problemelor cu democratia si economia ale acestei tari.

Discutiile privind aderarea Turciei au avansat extrem de lent de la inceperea lor in 2005, numai unul din cele 35 de capitole de negociere fiind incheiat.

"Am un loc si un vot in Consiliul (UE) al ministrilor de externe. in cadrul acestuia, se va pune problema deschiderii de noi capitole de negociere, iar eu sunt impotriva", a spus Kurz, amenintand astfel sa blocheze votul unanim care este necesar in astfel de situatii.

Masurile de reprimare luate de guvernul turc impotriva sustinatorilor predicatorului Fethullah Gulen, exilat in SUA si acuzat de puterea de la Ankara ca s-ar afla in spatele tentativei de puci din iulie, au tensionat relatiile cu blocul comunitar, care depinde insa de Turcia pentru restrictionarea afluxului de imigranti.

Turcia si-a respectat pana acum partea prevazuta de acord, si anume oprirea imigratiei ilegale spre Europa prin teritoriul sau, in schimbul ajutorului financiar, promisiunii de liberalizare a regimului de vize si accelerarea discutiilor privind aderarea.

Decizia de eliminare a vizelor pentru cetatenii turci este totusi intarziata, din cauza legislatiei antiteroriste din Turcia, pe care unele tari din UE o considera ca fiind prea extinsa, si a reprimarii de dupa lovitura de stat esuata.

Kurz a afirmat ca Turcia nu a indeplinit conditiile pentru a fi facute progrese. "Criteriile pentru liberalizarea regimului de vize nu vor fi indeplinite de Turcia. Iar cerintele pentru negocierile de aderare nu au fost respectate", a spus ministrul austriac de externe.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: austria, turcia, ue, amenintari
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii