A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728214111.1138.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Australia: Datele personale ale circa 500.000 de utilizatori de carduri, furate de hackeri din Europa de Rasarit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2012, ora 12:06

Australia: Datele personale ale circa 500.000 de utilizatori de carduri, furate de hackeri din Europa de Rasarit

Articol de Cristian Amariei

Un grup de hackeri, despre care se presupune ca ar proveni dintr-o tara est-europeana, a furat datele personale ale cel putin 500.000 de detinatori de carduri din Australia, a anuntat un purtator de cuvant al politiei australiene, estimand ca prejudiciul de pana acum ar putea sa insumeze 25 milioane de dolari, relateaza itnews.com.

'Desfasuram in prezent o ancheta care vizeaza magazine online si sisteme de calculatoare ce au fost sparte', a mai spus acesta. Marile banci din Australia sunt in alerta maxima, incercand sa preintampine escaladarea tranzactiilor frauduloase.

Politia federala din Australia, in colaborare cu agentii nationale straine de aplicare a legii, se pregateste de o operatiune de dezmembrare a acestei retele criminale, despre care nu se stie cati membri are in componenta sa. Potrivit media australiene, furturi de date personale de pe carduri au avut loc in cateva lanturi mici de retail, care opereaza online fara sa respecte toate masurile de securitate.

In prezent, nu este clara nationalitatea membrilor retelei ce opereaza in Australia. Conform mass-media locale, ar fi vorba de aceeasi grupare de hackeri care in decembrie anul trecut a spart baza de date a lantului fast food Subway in Statele Unite ale Americii si a furat numerele de card ale peste 80.000 de persoane. Atunci au fost inculpati patru cetateni romani pentru o frauda de cateva milioane de dolari. Si in primul caz, si in cel de-al doilea, hackerii au recurs la varianta trojan keylogger, care capteaza, stocheaza si transmite absolut orice apasare de tasta incluzand date de pe card, parole sau alte informatii confidentiale.

Sursa: AGERPRES

Foto: antena3.ro

     
Tag-uri: hackeri, carduri, bani
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii