A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664849.4199.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

„Aurul rosu„ cultivat in Romania: un kilogram costa 14.000 de euro
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-10-2016, ora 09:38

„Aurul rosu„ cultivat in Romania: un kilogram costa 14.000 de euro

Articol de Madalina Irimia
Gurmanzii care vor descoperi in meniurilor unor restaurante bucate preparate cu sofran, trebuie sa fie atenti la pret atunci cand vor da comanda, caci aceasta planta este mai scumpa ca aurul. Un spaniol a investit zeci de mii de euro pentru procurarea pamanturilor in Romania, pentru a pune pe picioare o afacere profitabila.

Prin plantarea acestor flori folosite pentru condimentarea unor bucate traditionale ca paella sau risotto, va ridica Romania pe piata Europeana prin exportul luxosului sofran.

Originar din Orientul Mijlociu, sofranul creste acum si pe dealurile din Gorj. La fel de exotic precum condimentul, spaniolul Guzman Aparitio a cumparat 15 hectare de teren in comuna Bustunchin. Nu a inceput sa le cultive pe toate, pentru ca l-ar fi costat 45.000 de euro. Bani pe care i-ar recupera totusi rapid.

„In piata de desfacere, aici in Spania, de exemplu, se vinde cu 8.000 de euro kilogramul si in Europa este in jur de 14.000 pe kilogram”, spune Guzman Aparitio, investitor spaniol.

Bucatarii confirma. sofranul este lux si delicatesa. Spaniolii il folosesc la paella, careia ii da culoarea galben-rosiatica specifica. Italienii il adauga in celebrele lor risotto-uri, iar indienii il pun si la dulciuri.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii