ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-03-2015, ora 15:07

Au uimit Europa! Doi turisti germani au platit Greciei partea lor din datoria de razboi a Germaniei

Articol de Cristian Amariei
Un cuplu german a primit miercuri elogiile presei elene, si nu este vorba despre Angela Merkel si Wolfgang Schauble, ci despre doi turisti germani care s-au dus la o primarie din Peloponez pentru a plati partea care le revine din datoria de razboi a Germaniei fata de Grecia, relateaza AFP, citata de Agerpres.

'Au venit in biroul meu afirmand ca vor sa compenseze atitudinea guvernului lor, ca au facut un calcul si ca datoria care revine fiecarui german pentru imprumutul impus Greciei in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial se ridica la 875 de euro', a explicat primarul din Nafplio, Dimitris Kotsouros.

Cecul platit de cei doi, care au ales Nafplio simbolic, potrivit primarului, 'intrucat aceasta a fost capitala Greciei in secolul al XIX-lea', a fost trimis unei asociatii locale de ajutor pentru persoanele defavorizate.

Ludwig Zacaro si Nina Lahge, conform numelor publicate in presa, sunt pensionar si respectiv salariata cu norma partiala de 30 de ore, iar orasul din care provin nu a fost facut public.

Atena, care are o datorie care reprezinta 175% din PIB, acuza de mai multa vreme Germania ca nu i-a platit niciodata reparatii de razboi si ca nu i-a returnat niciodata un credit fortat din 1942.

Foto: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii