A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665076.0824.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Au scanat tabloul si au ramas uimiti: Uite ce au descoperit cercetatorii in spatele “unui Rembrandt”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-02-2013, ora 12:47

Au scanat tabloul si au ramas uimiti: Uite ce au descoperit cercetatorii in spatele “unui Rembrandt”

Articol de Madalina Irimia

O echipa de oameni de stiinta este cu un pas mai aproape de dezvaluirea in intregime a unui portret ascuns sub o pictura veche de 380 de ani, realizata de Rembrandt.

Pictura, capodopera ‘Batran in costum militar’ a pictorului flamand Rembrant Harmenszoon van Rijn, se afla la Muzeul J. Paul Getty din Los Angeles.

Oamenii de stiinta au remarcat in urma scanarii cu aparate de ultima generatie ca aceasta panza prezinta urme ale unui alt portret, peste care a fost pictata.

Pictura a fost analizata cu ajutorul unui scaner in infrarosu, al unuia cu neutroni si respectiv cu un scaner conventional cu raze X, dar nu s-a putut decoperi stratul de sub pictura, in mare parte pentru ca Rembrandt a folosit aceleasi vopsele (cu aceasi compozitie chimica) atat pentru pictura initiala, cat si pentru cea care o acopera.

Noi studii cu ajutorul unor scanere cu raze X mai sofisticate, care pot trece prin diferitele straturi de vopsea aplicate, le ofera oamenilor de stiinta speranta ca vor putea sa vada cine este subiectul imaginii ascunse. ‘Experimentele noastre demonstreaza ca este posibil sa dezvaluim o mare parte din imaginea ascunsa’, a declarat Matthias Alfeld de la Universitatea din Antwerp.

Sursa: fiicurios.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii