A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829750.8985.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Au auzit ultimele cuvinte ale fiului mort intr-un film: imaginea care a cutremurat doi parinti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-02-2013, ora 20:22

Au auzit ultimele cuvinte ale fiului mort intr-un film: imaginea care a cutremurat doi parinti

Articol de Cristian Amariei

Un cuplu din Connecticut a fost socat atunci cand a auzit vocea fiului lor mort in atentalele de la 11 septembrie 2001, de la World Trade Center, in filmul "Zero Dark Thirty" nominalizat la Oscar in acest an.

Filmul regizat de Kathryn Bigelow se deschide cu o scena de 3 minute in care, pe fundalul unui ecran negru, se aud inregistrarile telefonice cu strigatele de ajutor ale victimelor din atentate.

Mary Fetchet, al carei fiu Bradley a murit in urma cu aproape 12 ani in sangeroasele atacuri, a fost indignata atunci cand a auzit ca vocea copilului ei a fost folosita intr-un film despre uciderea lui Osama Bin Laden, fara a i se cere acceptul.

Bradley Fetchet avea 24 de ani si a murit dupa prabusirea turnurilor gemene. Familia sa crede ca ultimele sale cuvinte, inregistrate telefonic, sunt sacre.

"Iti poti imagina ca mergi sa vezi un film si ca, fara sa stii, o sa auzi vocea unei persoane iubite care a fost ucisa de mana unor teroristi?", a declarat in lacrimi mama tanarului, relateaza Daily News.

"Am fost socata ca nu am fost contactata pentru a mi se cere permisiunea ca acea inregistrare sa fie folosita", a mai povestit aceasta.

Acesta nu a fost singurul caz in care rude ale victimelor s-au trezit ca aud la cinema vocile persoanelor iubite si decedate in atentate.

Rudele lui Betty Ann Ong, o alta victima a atentatului care a avut loc pe 11 septembrie 2001 in Statele Unite, i-au criticat aspru pe producatorii filmului "Zero Dark Thirty", pentru ca au folosit fara acordul lor o inregistrare a vocii acesteia din momentul tragediei.

Betty Ann Ong se afla in unul dintre cele doua avioane care au lovit World Trade Center din New York si, potrivit rudelor ei, folosirea inregistrarii telefonice din timpul tragediei este "revoltatoare".

Filmul lui Kathryn Bigelow, prima regizoare din istorie premiata cu Oscar, s-a aflat in centrul a numeroase controverse inca de la lansarea sa, intrucat prezinta scene de tortura a unor persoane care ar fi contribuit la localizarea fostului lider al retelei Al-Qaida.

Mai multe voci au spus despre "Zero Dark Thirty" - care a primit un Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet - ca ar fi fost un instrument de propaganda electorala pentru Barack Obama.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: battlefield.wikia.com

     
Tag-uri: film, voce, atentat
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii