A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735959642.4194.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Au aparut din greseala, dar acum nu am mai renunta la ele
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-12-2013, ora 12:02

Au aparut din greseala, dar acum nu am mai renunta la ele

Articol de Madalina Irimia

Uite inventiile alimentare care nu au avut o reteta initiala. Au ajuns pe masa noastra din intamplare in urma unor experimente sau nereusite in bucatarie.

Biscuitii cu bucatele de ciocolata

In America sunt numiti cookies si sunt inventia lui Ruth Wakefield, proprietara unui motel numit Toll House Inn. Pentru ca a ramas fara ciocolata pentru copt, ea a folosit ciocolata normala rupta in bucati mici pentru a face biscuiti. Surpriza atunci cand i-a scos din cuptor a fost mare. In loc sa aiba niste biscuiti din ciocolata, avea niste biscuiti cu bucatele de ciocolata prin ei. Se intampla in 1930 si de atunci reteta lor a cucerit America si producatorii de dulciuri.

Chipsurile din cartofi

Au fost create in 1853 de George Crum, bucatarul localului Carey Moon Lake House din Saratoga Springs, Statele Unite. Nu intentiona sa pregateasca niste cartofi prajiti feliati atat de subtiri. Un client i-a trimis, insa, de mai multe ori inapoi la bucatarie farfuria cu cartofi prajiti pe motiv ca nu sunt suficient de crocanti. Bucatarul si-a pierdut rabdarea, asa ca a feliat cartofii extrem de subtire si i-a prajit pana cand au devenit tari ca piatra. Spre surpriza lui clientul nemultumit a mai cerut o portie.

Inghetata pe bat

A aparut intr-o noapte geroasa de iarna in 1905. Frank Epperson, un pusti de 11 ani si-a lasat echipamentul in care incerca sa faca suc pe veranda casei sale din San Francisco. Dimineata a observat ca batul cu care amesteca pentru dizolvarea prafurilor colorate in apa a inghetat bocna in recipient. A cerut un patent pentru inventia lui in 1924 si a numit-o „popsicle” la rugamintea copiilor sai.

Cornetul de inghetata

Un patiser sirian a venit cu ideea cornetului in 1904. La un targ din St. Louis, SUA, Ernest Hamwi a incercat sa-si ajute un coleg vanzator de inghetata, care nu avea suficienta vesela pentru a-si servi clientii. Atunci a infasurat un aluat de patiserie in forma de con in care sa fie puse cupele de inghetata. A fost un succes, dar italianul Italo Marchiony a obtinut patentul pentru aceasta inventie.

Integral pe foodstory.ro

Foto: unica.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii