ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-11-2015, ora 11:41

Atentie la aceste alimente! Sunt considerate sanatoasa, insa ar fi bine sa le eviti

Articol de Cristian Amariei
Niciodata oamenii nu au fost mai preocupati de a manca sanatos si totusi, din ce in ce mai multi oameni se confrunta cu obezitatea. Problema este ca pe langa varietatea optiunilor alimentare, exista foarte multe informatii confuze, contradictorii, iar marketingul si publicitatea este una dintre cauzele pentru care s-a ajuns in aceasta situatie.

Numeroase produse sunt prezentate ca fiind sanatoase, in jurul lor s-au creat adevarate campanii, vedetele si-au asociat imaginea cu ele, insa, in multe cazuri, adevarul a fost spus doar pe jumatate, in cel mai bun caz, scrie bzi.ro.

Potrivit mujerhoy.com, daca vrei sa slabesti, renunta la aceste alimente:

1. Granola

Granola si-a castigat faima datorita continutului ridicat de fibre si a faptului ca poate fi combinata cu iaurt, obtinandu-se un mic dejun gustos si sanatos. Totusi, nu ar trebui neglijata cantitatea mare de zahar si de grasimi. Jumatate de ceasca de granola are 210 kcal si energia pe care o asigura este una "falsa", provenita din zahar. Nu ar trebui sa ne incepem ziua consumand alimente atat de procesate.

2. Smoothie-uri si sucuri

A devenit o moda sa consumam fructele in forma lichida, ca sucuri sau smoothie-uri. Totusi, nutritionistii sunt de parere ca prin stoarcere, vegetalele isi pierd cei mai importanti compusi: fibrele. Dupa "procesare" ramanem doar cu zaharul, implicit cu caloriile. Prin urmare, de preferat ar fi sa mancati un mar sau o salata mica de fructe.

3. Iaurt light cu arome

Este unul din primele alimente pe care nutritionistii cu experienta il interzic clientilor lor, atat copii cat si adulti. Problema acestor iaurturi este ca au foarte mult zahar adaugat, aproape la fel de mult ca o inghetata. Indicat ar fi sa alegeti iaurturi simple si sa le indulciti cu miere sau fructe proaspete.

4. Batoane energizante

Cand sunteti pe fuga (si de cele mai multe ori sunteti), un astfel de baton vi se pare alegerea ideala pentru a va stapani foamea si pentru a va putea continua activitatile. Nutritionistii nu privesc aceasta optiune cu ochi buni: multe din ele contin ciocolata, indulcitori artificiali si alte substante necunoscute.

5. Apele vitaminizate

Cuvantul "vitamine" specificat pe eticheta ne face sa credem ca alimentul este unul sanatos. Totusi, daca veti compara in detaliu apa vitaminizata cu orice alta bautura carbogazoasa, veti alege sa beti un pahar cu apa plata. Aproape toate aceste ape cu vitamine contin, in medie, 31 de grame de zahar.

6. Paine sau paste cu multicereale

Daca o paine cu sapte cereale este sanatoasa, una cu 12 va fi ultra-sanatoasa? Nu acesta este calculul corect. Mentiunea "multicereale" inseamna ca s-au adaugat mai multe cereale, dar nu se specifica "natura" acestora, daca au fost sau nu procesate. Ideal ar fi sa alegem paine sau paste 100% integrale pentru ca doar acestea contin si fibre si nutrienti.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii