ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-09-2013, ora 14:00

Atentie, de maine vei plati mai mult pentru PASAPORT. Cu cat s-a scumpit

Articol de Madalina Irimia

Eliberarea documentelor de calatorie, precum si acordarea vizelor si a cetateniei romane vor costa mai mult de maine, se mentioneaza intr-un act normativ publicat, recent, in Monitorul Oficial.

Serviciile consulare si taxele percepute pentru prestarea acestora pe teritoriul Romaniei sunt prevazute in OG nr. 24/1992. Serviciile si taxele cuprinse in acest act normativ au fost modificate, recent, de Guvern, prin OG nr. 25/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 537 din 26 august 2013, care va intra in vigoare pe 10 septembrie 2013, scrie avocatnet.ro.

Potrivit noului act normativ au fost modificate atat tarifele pentru serviciile consulare, cat si serviciile pentru care se aplicau aceste taxe. Astfel, noile dispozitii stabilesc tarifele pentru eliberarea documentelor de calatorie si nu doar pentru eliberarea pasapoartelor, asa cum era stabilit anterior. Mai exact, pentru eliberarea unui pasaport electronic, a unui pasaport simplu temporar sau a altui document de trecere a frontierei se va aplica o taxa de 32 de lei.

Vechiul act normativ cuprindea tarifele pentru eliberarea sau prelungirea valabilitatii a mai multor tipuri de pasapoarte (pasaport oficial, pasaport in care sunt inscrise mai multe persoane), precum si pentru inscrierea ulterioara in pasaport a unor copii sub 14 ani, care variau intre 3 lei si 28,5 lei.

Integral pe realitatea.net

Foto: totalweblink.altervista.org

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii