A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662244.1079.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Atentie! Metoda ACCIDENTUL RUTIER continua sa faca victime
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-02-2015, ora 09:07

Atentie! Metoda ACCIDENTUL RUTIER continua sa faca victime

Articol de Madalina Irimia
Pe 18 februarie, Sectia 2 Politie Iasi a fost sesizata de un barbat de 55 de ani, din Iasi despre faptul ca in cursul diminetii a fost apelat pe telefonul fix de la domiciliu de catre persoane necunoscute, un barbat si o femeie, care s-au recomandat a fi politist, respectiv medic si care i-au spus ca fiica sa a fost ranita grav in cadrul unui accident, fiind nevoie de 25.000 lei pentru o tija necesara unei interventii medicale la un spital din Bucuresti.

Victima a precizat ca nu are decat suma de 3500 lei, a comunicat adresa unde locuieste si a inmanat plicul cu bani unui barbat necunoscut care s-a prezentat la usa sa in aproximativ 20 minute. In tot acest interval de timp a fost in legatura telefonica cu autorii faptei. Dupa ce a inmanat plicul cu bani, la indicatiile autorilor necunoscuti, s-a deplasat la o unitate bancara unde si-a verificat contul pentru a vedea suma disponibila, intentionand sa faca rost de restul sumei. Revenind la domiciliu, s-a intalnit cu fiica sa si a realizat ca a fost victima infractiunii de inselaciune.

Metoda de inselaciune cunoscuta sub denumirea „accidentul” continua sa faca victime in judetul Iasi, chiar daca din ce in ce mai multi ieseni refuza sa intre in jocul escrocilor. in ciuda faptului ca politistii au atras atentia in nenumarate randuri asupra faptului ca nu trebuie dati bani necunoscutilor, doar pentru ca spun ca vin din partea unor rude, oameni cad in continuare victime acestei escrocherii.

Victimei i se solicita bani telefonic, anuntand-o ca o ruda apropiata a avut un accident rutier si pentru a o salva trebuie sa plateasca o anumita suma de bani. Se inventeaza si o interventie chirurgicala de urgenta, pentru a-i salva viata si a actiona asupra starii emotionale a victimei. Atragem inca o data atentia iesenilor sa manifeste o grija sporita atunci cand li se cer bani! Iesenii trebuie sa tina cont de urmatoarele aspecte: in caz de accident, NU exista notiunea de plata a unor despagubiri, decat in urma unei hotarari judecatoresti sau daca este facuta prin intermediul unei societati de asigurari”, atrag atentia politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii.

Intotdeauna trebuie verificat daca ruda respectiva a fost implicata intr-un eveniment rutier. Cereti date despre unitatea medicala, despre unitatea de politie sau de parchet unde pretinde impostorul ca s-ar afla ruda si sunati pentru confirmare. in astfel de situatii, reprezentantii Politiei sau Parchetului NU retin telefoanele mobile pentru a suna rudele celor implicati in eveniment si nici NU solicita sume de bani!”.

Pe de alta parte, daca sunteti apelat de un „binevoitor” si nu aveti timpul necesar pentru a verifica veridicitatea informatiilor, solicitati-i acestuia o intalnire si anuntati imediat Politia, la telefonul de urgenta 112. Oricine poate fi victima unui accident rutier, insa, intr-un moment critic ca acesta, singura urgenta este cea medicala, nicidecum aspectul financiar!

Foto: editie.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii