A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829386.042.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Atentate la Paris: Unele dintre armele de atacatori au fost fabricate langa Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-12-2015, ora 12:44

Atentate la Paris: Unele dintre armele de atacatori au fost fabricate langa Romania

Articol de Cristian Amariei
Unele arme care au fost utilizate de autorii atentatelor din 13 noiembrie de la Paris au fost fabricate in Serbia.

Una dintre ele a fost chiar exportata in SUA, a declarat vineri pentru AFP un responsabil al unei uzine sarbe de armament.

"Un pistol semiautomat PV M92 a fost fabricat in uzina noastra si exportat legal in mai 2013 companiei Century International Arms, al carei sediu este in Florida", a declarat Milojko Brzakovic, directorul uzinei Zastava, controlata de statul sarb, citat sambata de publicatia franceza Le Point.

In zilele care au urmat atentatelor din Paris, revendicate de gruparea jihadista Statul Islamic si care s-au soldat cu 130 de morti, politia franceza si Interpol au cerut Ministerului sarb de Interne sa verifice numerele de serie a sapte arme, a explicat Milojko Brzakovic.

"Am primit numerele si am confirmat ca toate aceste arme fusesera fabricate la Zastava", a continuat el. Este vorba in special de mai multe pusti de tip AK-47, kalasnikoave, potrivit aceleiasi surse.

Milojko Brzakovic nu a fost in masura sa spuna cum au putut sa ajunga arme vandute legal la autorii atentatelor din Paris.

"Vanzarile noastre de arme si de alte echipamente militare sunt controlate riguros si nimic nu poate iesi din uzina fara avizul guvernului sarb si fara licenta de export", afirma directorul Zastava.

Traseul armelor

Traseul armelor vandute poate fi urmarit intr-un mod sau altul, dar desigur mult mai dificil in raport cu al celor care au fost livrate cazarmilor din armata iugoslava (JNA) inaintea conflictelor din anii 1990 in fosta federatie comunista a Iugoslaviei, ceea ce este cazul cu cea mai mare parte a armelor care au fost obiectul unei verificari la cererea Parisului, a explicat el.

Una dintre pusti, a carei destinatie a fost verificata, fusese trimisa intr-o cazarma in Bosnia in 1983, o alta in Macedonia in 1987, doua in Croatia si una in Slovenia in 1990, intr-o perioada cand toate cele patru state erau componente ale Iugoslaviei.

Un pistol CZ 99 a fost vandut in 1993 unui exportator local, potrivit lui Milojko Brzakovic. Dupa conflictele din anii 1990, Peninsula Balcanica a fost considerata placa turnanta a traficului de arme spre Europa Occidentala.

Cotidianul german Bild a afirmat la sfarsitul lunii noiembrie ca patru kalasnikoave utilizate in atentatele de la Paris fusesera cumparate prin Internet de la un traficant de arme german care a fost arestat.

Sursa: ziare.com
     
Tag-uri: atentate, paris, arme
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (2)  
MikeKab,  13.09.2017 16:20

sex chat

   
CaseyCeF,  19.01.2017 17:09

wh0cd10934 cymbalta 20 mg azithromycin sildenafil citrate 100mg buy allopurinol ventolin

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii