ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-06-2016, ora 11:52

Atentate la Paris: Tatal unei studente din California, ucisa in atacuri, a actionat in justitie retelele de socializare

Articol de Cristian Amariei
Tatal unei studente din California, ucisa in atentatele din noiembrie 2015 de la Paris, a actionat in justitie Twitter, Facebook si Google (Youtube), afirmand ca acestea au permis gruparilor jihadiste sa-si raspandeasca ideologia si sa racoleze simpatizanti, relateaza vineri AFP.

Nohemi Gonzalez (23 de ani), o studenta originara din El Monte, California (sud-vestul SUA) este singura victima americana printre cele 130 de persoane ucise de un comando jihadist pe 13 noiembrie, la Paris. Ea a fost ucisa in timp ce lua masa la restaurantul Belle Equipe.

In plangerea depusa saptamana aceasta la tribunalul federal din California de Nord, tatal victimei, Reynaldo Gonzalez, afirma ca retelele de socializare au adus 'in cunostinta de cauza un sprijin material esential in ascensiunea gruparii jihadiste Statul Islamic (SI) si i-au permis sa efectueze numeroase atacuri, inclusiv cel din 13 noiembrie'.

In decembrie 2014, potrivit textului, Stat Islamic avea 70.000 de conturi pe Twitter, dintre care '79 oficiale' si postari 'de cel putin 90 de tweet-uri pe minut'.

'Gruparea Stat Islamic utilizeaza Google (Youtube) si Facebook in aceeasi maniera', insista tatal victimei in plangerea sa, solicitand despagubiri de valoare nespecificata.

O prima audiere este programata pentru 21 septembrie la un tribunal federal din Oakland (California de Nord).

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii