A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675759.6526.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Atentat terorist la Bangkok, cu zeci de morti si sute de raniti. Momentul exploziei, surprins de o camera de supraveghere
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2015, ora 12:14

Atentat terorist la Bangkok, cu zeci de morti si sute de raniti. Momentul exploziei, surprins de o camera de supraveghere

Articol de Cristian Amariei
Opt straini din tari asiatice se numara printre victimele sangerosului atentat, petrecut luni, in centrul capitalei thailandeze, Bangkok.
O bomba a explodat in apropierea unui templu, intr-o zona aglomerata, cu multe magazine, populara printre turisti. Cel putin 22 oameni si-au pierdut viata si peste 123 au fost raniti. Unii dintre acestia au ramas mutilati dupa explozie.
Nimeni nu a revendicat pana acum atentatul.

Printre cei disparuti se numara si opt cetateni straini: trei chinezi, doi rezidenti din Hong Kong, doi malaezieni si un filipinez.

Momentul exploziei a fost surprins de o camera de supraveghere.
Era ora sapte seara, iar zona era plina de oameni, care au fugit inspaimantati.
"Am auzit o bubuitura uriasa, aici. Am vazut doua motociclete in flacari. Doar ce au stins focul. Sunt trupuri peste tot. Oameni care au suferit rani teribile. A fost o explozie foarte puternica. Nu am mai vazut asa ceva pana acum in aceasta zona din Bangkok", a relatat corespondentul BBC Jonathan Head.

Lucinda-Jane Chastai, turista britanica la Bangkok: "Am simtit cum toata cladirea se cutremura. Am fugit toti la ferestre. Au fost resturi imprastiate pe strada."

Potrivit presei, care citeaza surse din politie, explozibilul a fost pus intr-o teava in apropierea celui mai faimos templu hindus din Bankok, vizitat in fiecare zi de mii de oameni.

Somyot Poompummuang, seful Politiei nationale: "Efectele s-au manifestat pe o raza de 100 de metri. Genistii spun ca au fost aproximativ trei kilograme de explozibil".
Un circuit electric supect, care ar fi putut fi folosit pentru detonare, a fost gasit la 30 de metri distanta. Contrar primelor informatii - precizeaza un ziar local - politia n-a mai gasit in zona si alte dispozitive explozive.

Somyot Poompummuang, seful Politiei nationale: "Autorii acestei barbarii au vrut sa ia cat mai multe vieti. Oricine stie ca la 7 seara, in zona templului, se afla numerosi oameni, atat thailandezi, cat si turisti straini".

Orasul Bankok a fost crutat pana acum de atacuri de o asemenea amploare.
"Teroristii au vrut sa-i sperie in primul rand pe straini, ca sa loveasca turismul si economia Thailandei" - a declarat ministrul Apararii. Si a promis ca autorii atentatului vor fi prinsi.

"Ne este mult mai clar cine sunt autorii atacului, dar nu pot dezvalui deocamdata. Avem suspecti, nu sunt prea multi", a mai adaugat Prawit Wongsuwan.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: atentat, bankok, explozie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii