ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-02-2016, ora 11:55

Atentat sangeros al Statului Islamic: Macel in doua orase, cu peste 140 de morti

Articol de Madalina Irimia
Statul Islamic a revendicat dublul atentat comis duminica, in orasul sirian Homs si in capitala Damasc, in care peste 140 de oameni au fost ucisi.

Patru explozii au avut loc in sudul capitalei siriene, in suburbia Sayyida Zeinab, omorand cel putin 83 de persoane, potrivit presei de stat citate de BBC.

Anterior, doua masini-capcana au fost detonate in Homs, fiind ucisi 57 de oameni, majoritatea civili, sustin organizatiile de monitorizare a conflictului din Siria, tara ravasita de razboi de mai bine de patru ani.

Initial, presa vorbea despre cel putin 46 de persoane ucise in macelul extremistilor. Ambele atacuri au avut loc in zone in care locuiesc, in principal, minoritati islamice, pe care jihadistii de la ISIL incearca sa le distruga.

Dublul atentat a fost comis intr-o perioada in care presedintele sirian Bashar al-Assad incerca sa ii convinga pe refugiati sa nu le fie teama sa se intoarca acasa.

Assad, el insusi acuzat ca isi persecuta propriul popor, a spus ca sirienii care au fugit de conflict din cauza "nivelului de trai care s-a deteriorat dramatic" se pot intoarce fara sa se teama de posibile actiuni ale regimului de la Damasc impotriva lor. Insa Assad nu a garantat ca oamenii nu vor fi atacati de teroristii ISIL.

Peste 250.000 de sirieni au fost ucisi de la inceputul razboiului pana acum. De asemenea, in jur de 11 milioane au fost fortati sa isi paraseasca locuintele, dintre care patru milioane au fugit din tara, inclusiv spre continentul european, care se confrunta acum cu o masiva criza a imigrantilor ilegali.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii