ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-12-2015, ora 09:33

Atac armat in SUA. Cel putin 14 persoane au murit. Atacatorii au fost ucisi de politie

Articol de Madalina Irimia
Un atac armat a avut loc in California, la un centru pentru persoane cu dizabilitati mentale din orasul San Bernandino, scrie BBC. Jarrod Burguan, seful Politiei orasului, a precizat intr-o conferinta de presa, ca bilantul este de cel putin 14 morti si 14 raniti. Se presupune ca ar fi vorba despre 3 persoane inamate cu mitraliere Kalasnikov, AK-47. Acestia aveau si echipament anti-glont si ar fi parasit locul faptei la bordul unui SUV negru.

Atacul s-a produs in jurul orei locale 11 a.m, la Inland Regional Center, un centru care ofera ajutor pentru persoanele cu autism sau alte probleme mentale.

Cateva ore mai tarziu, politia care ii urmarea pe atacatori a deschis focul asupra unui vehicul de teren, la aproximativ trei kilometri de locul atacului, iar un barbat si o femeie cu arme de asalt, pistoale si haine de lupta au fost ucisi, a anuntat comandantul politiei din San Bernardino, Jarrod Burguan.

O a treia persoana care a fost vazuta fugind in apropierea locului confruntarii a fost retinuta, dar Burguan a precizat ca nu este clar daca avea vreo legatura cu atacul.

Presedintele Barack Obama a avut o prima reactie dupa atacul aramat in care au murit 14 oameni, transmite CBS. Acesta a punctat ca trebuie luate masuri pentru siguranta americanilor: ”Ce stim este ca exista pasi pe care ii putem face pentru ca americanii sa fie in siguranta si trebuie sa intervenim astfel incat astfel de evenimente sa fie rare, si nu normalitate. Nu ar trebui sa ne gandim ca aceste atacuri sunt evenimente normale care pur si simplu se intampla, pentru ca nu se intampla cu aceeasi frecventa in alte tari”, a spus presedintele.

Biroul Federal pentru Investigatii din Statele Unite verifica daca atacul comis in oraselul californian San Bernardino, soldat cu cel putin 14 morti, este incident terorist, deocamdata nefiind exclusa nicio posibilitate.

Toate scolile, centrele comerciale si institutiile din comitatul californian San Bernardino au fost inchise in urma atacului armat.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii