Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Astazi a fost lansat proiectul de reabilitare a Ambulatoriului de Specialitate Obstetrica si Ginecologie „Cuza Voda” Iasi
Articol de Alexandra StefanescuAstazi, in Sala Verde a Palatului Administrativ al Judetului Iasi, a avut loc conferinta de lansare a proiectului de reabilitare, modernizare si dotare a Ambulatoriului de Specialitate Obstetrica si Ginecologie „Cuza Voda” Iasi.
Alaturi de reprezentantii beneficiarilor, Consiliul Judetean Iasi si Spitalul Clinic de Specialitate Obstetrica – Ginecologie „Cuza Voda” Iasi, si ai firmelor implicate in proiect, la eveniment au participat si reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si medici.
„In urmatorii ani, Consiliul Judetean Iasi va finaliza patru ambulatorii de la spitalele din subordine. Primul, proiect deja finalizat, este Ambulatoriul fostului Spital de Urgente, actualmente Sectia externa a Spitalului “Sf. Spiridon”. La acestea se adauga ambulatoriile de la Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Neurochirurgie “Prof. Dr. Nicolae Oblu” si cel de la Spitalul de Obstetrica – Ginecologie “Cuza Voda”, lucrarile la acestea demarand in acest an. Pentru cele trei ambulatorii, Consiliul Judetean Iasi a castigat o finantare europeana de aproape 20 milioane de lei. Inclusiv cu partea de cofinantare suma totala a celor trei proiecte este de aproape 7 milioane de euro”, a declarat Cristian Adomnitei, Presedintele Consiliului Judetean Iasi.
Firma care va realiza lucrarile este SC Conest SA Iasi, oferta castigatoare fiind de 3,2 milioane de lei, fara TVA, iar durata lucrarilor de maxim 20 de luni. „Valoarea totala a proiectului este de aproape 8,9 milioane lei, din care aproape 7 milioane lei reprezinta fonduri nerambursabile. Acesta va imbunatati accesul femeilor si nou-nascutilor din intreaga Regiune de Nord-Est la servicii medicale de calitate”, a afirmat dna. Crenguta Manuela LUNGU, Managerul proiectului.
Pe langa ambulatoriile mentionate, Consiliul Judetean Iasi a demarat proiectele de reabilitare a Spitalului de Copii „Sf. Maria” si a Spitalului de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu”. „In urmatorii ani am in vedere reparatii capitale la toate spitalele din subordinea Consiliului Judetean Iasi. In acest sens, absorbtia fondurilor europene de catre Consiliul Judetean Iasi pentru a duce la indeplinire acest deziderat va fi un obiectiv de capatai in exercitiul financiar al Uniunii Europene 2014-2020”, a mai declarat Cristian Adomnitei.
Lucrari ce vor fi executate la Ambulatoriul de Specialitate Obstetrica-Ginecologie „Cuza Voda”
Prin reabilitarea Corpului de Cladire C8 - Monument Istoric se refunctionalizeaza si se modernizeaza cladirea conform normelor de performanta prevazute de legislatia specifica si i se reda stilul specific al inceputului de secol XX, pentru a se incadra in mod corespunzator valorii de patrimoniu pe care o are complexul de cladiri Spitalul Clinic de Obstetrica – Ginecologie „Cuza Voda” si functiunii propuse.
Conform proiectului tehnic se propun urmatoarele categorii de lucrari de baza:
- Lucrari de reabilitare structurala;
- Lucrari de reabilitare arhitecturala;
- Lucrari de reabilitare a instalatiilor.
Finisaje interioare propuse:
- Se vor reface sapele la interior si se vor monta pardoseli noi din gresie portelenata pentru trafic intens, pardoseli acrilice in saloane si cabinetele de consultatii;
- La grupurile sanitare, la dusuri si la oficiu se vor realiza placaje ceramice cu faianta;
- Pe holuri si circulatii se vor realiza placaje din lemn, decorative, pentru protectia finisajelor;
- Se vor reface tencuielile interioare la pereti si tavane, inclusiv gletuirea si vopsirea cu var lavabil.
Finisaje exterioare propuse:
- Propunerile de reabilitare a fatadei vor avea in vedere refacerea ornamentelor specifice perioadei de executie - 1910 si mentinerea unui aer interbelic;
- Se propune refacerea acceselor in cladire, atat pietonal, cat si din punct de vedere al circulatiei auto, pentru a permite un acces facil, precum si posibilitatea realizarii unei rampe de acces pentru persoanele cu handicap, conform normelor si normativelor in vigoare.
- In curtea interioara se va monta o rigola de captare a apelor pluviale, racordata la sistemul de canalizare al orasului.
- Zonele din imediata vecinatate a cladirii vor fi pavate in spiritul epocii si pe cat posibi, atat imprejmuirea din fier forjat, cat si stalpii de iluminat exterior, vor fi pastrati si reconditionati.
Accesul pacientilor in cladire se va realiza prin zona centrala, in spatiul de primire/receptie, de unde vor fi indrumati catre cabinetele de spacialitate. Pentru circulatia verticala in cladire, se vor realiza doua scari, una in legatura cu accesul principal, pentru pacienti si medicii din cadrul ambulatoriului si alta pentru angajatii laboratorului, in partea stanga a imobilului. Parterul cladirii va fi ocupat de cabinete pentru consultatii si camera de recoltare probe pentru laborator. Subsolul si etajul I sunt destinate laboratoarelor, iar etajul 2 este ocupat de vestiarele personalului, scoala mamei, urmarirea nou-nascutilor si kinetoterapie. Toate functiunile propuse sunt indispensabile functionarii ambulatoriului de specialitate, care sa ofere servicii medicale la standarde moderne.
Suprafata construita = 288,15 mp
Suprafata desfasurata = 1.117,70 mp
Suprafata utila = 831,04 mp
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email