A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831727.1767.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Asta este cel mai scump oras din lume. Cat te costa sa traiesti o zi in acest loc
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
20-04-2014, ora 09:05

Asta este cel mai scump oras din lume. Cat te costa sa traiesti o zi in acest loc

Articol de Cristian Amariei

Pentru a doua oara in ultimii trei ani, orasul african Luanda a fost declarat cel mai scump oras din lume, relateaza CNN.

Desi este adevarat ca populatia Angolei traieste concentrata la periferia orasului, in saracie, in centru, turistii pot admira masini luxoase precum Porsche Cayenne, Cadillac Escalade sau ultimele modele de Range Rover.

Potrivit unui studiu realizat de firma de resurse umane Mercer, in Luanda, salariul unui angajat poate ajunge pana la 10.000 de dolari pe luna, iar pretul unei mese la restaurant este de aproximativ 100 de euro de persoana.

Costurile de cazare intr-un hotel din Luanda ajung la 500 de dolari pe noapte, la cinci stele si intre 350 si 400 de dolari pentru camerele de patru stele.

Expertii spun ca aceste costuri pot fi suportate doar de expatii care lucreaza pentru companiile multinationale si de angolezii bogati din sectorul bancar sau cel de prelucrare a petrolului. In contrast, la periferia orasului traiesc nativii luandezi care au venituri cu mult inferioare celor din centru.

Luanda este a doua cea mai mare capitala producatoare de petrol din Africa, un oras aflat intr-o continua dezvoltare politica si economica. Chiar daca a trecut printr-un un razboi civil, care a durat 27 de ani, Luanda s-a redresat, insa toate produsele de acolo au fost importate.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: skyscrapercity.com

     
Tag-uri: Luanda, oras, preturi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii