ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-06-2014, ora 11:37

Asociatia pentru Protectia Consumatorilor cere retragerea de pe piata a uleiului "BUNICA"

Articol de Madalina Irimia

Conducerea Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor ii acuza pe producatorii "Untdelemnului de la Bunica pentru Prajit" de practici comerciale incorecte si cer retragerea de pe rafturile magazinelor a acestuia.

APC considera ca indemnul de a folosi uleiul la prajiri repetate ne pune in pericol sanatatea si incalca legea, scrie ziarulring.ro.

Costel Stanciu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC), a solicitat Ministerului Agriculturii, Ministerului Sanatatii si Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor sa retraga de la comercializare "Untdelemnul de la Bunica pentru Prajit".

"Pe eticheta acestui ulei scrie ca “amestecul unic de uleiuri de floarea-soarelui confera untdelemnului rezistenta la prajit pana la 6-8 utilizari repetate”. Expertii APC Romania considera ca aceasta mentiune influenteaza comportamentul de consum al majoritatii consumatorilor, constituind totodata o amenintare la adresa sanatatii celor care tin cont de aceasta recomandare. Utilizarea repetata a uleiului de floarea-soarelui pentru pregatirea alimentelor prin prajire genereaza substante toxice si cancerigene, precum acroleina, acrilamida etc. Astfel, va solicitam sa luati masurile administrative necesare pentru retragerea acestui produs de pe piata", se arata in sesizarea APC catre institutiile statului.

Citeste mai mult pe ziarulring.ro.

Foto: iqads.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii