A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834008.4971.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Asasinarea opozantului rus Boris Nemtov: Washingtonul cere sa se faca dreptate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-03-2016, ora 09:04

Asasinarea opozantului rus Boris Nemtov: Washingtonul cere sa se faca dreptate

Articol de Cristian Amariei
Statele Unite au cerut luni Rusiei sa se faca lumina asupra asasinarii in urma cu un an a opozantului rus Boris Nemtov, Washingtonul exprimandu-si ingrijorarea pentru faptul ca Moscova reprima "orice forma de disidenta", relateaza AFP.

"Lansam un apel guvernului rus sa faca in asa fel incat cei responsabili de asasinarea lui sa fie deferiti justitiei", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, John Kirby.

Mai multe mii de rusi au defilat sambata la Moscova si Sankt Petersburg pentru a marca prima aniversare a uciderii lui Boris Nemtov, ai carei executanti au ramas neidentificati.

John Kirby a adus un omagiu, intr-un comunicat, faptului ca opozantul rus in varsta de 55 de ani lovit de patru gloante in spate, pe 27 februarie 2015, la cativa pasi de Kremlin, "a actionat intreaga viata pentru a cladi o Rusie mai democratica si mai prospera, inclusiv cand a fost viceprim-ministru.

Asasinarea lui Boris Nemtov, cofondator la miscarii de opozitie RPR Parnas, a provocat consternare in intreaga Rusie si in strainatate. Calificand asasinatul o "provocare" deliberata, presedintele rus, Vladimir Putin, a pus ancheta sub autoritatea sa directa.

Cu toate ca Moscova a arestat cinci suspecti, toti ceceni, ei afirma ca au facut marturisiri sub tortura.

Relatiile dintre Statele Unite si Rusia s-au deteriorat puternic dupa 2012, nu doar din cauza crizelor internationale, ca Siria sau Ucraina, dar si a spinosului dosar al drepturilor omului si libertatilor publice.

"Ramanem profund ingrijorati de intoleranta tot mai mare a guvernului rus fata de orice forma de disidenta si expresie de independenta", a subliniat purtatorul de cuvant al diplomatiei americane.

John Kirby a "indemnat guvernul rus sa se conformeze obligatiilor fata de poporul rus si comunitatea internationala pentru a promova si proteja drepturile umane universale, ca libertatile fundamentale de expresie, adunare pasnica si de asociere".

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii