A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1728213592.9553.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aromoterapia te scapa de stres
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

LIFESTYLE
14-07-2012, ora 14:33

Aromoterapia te scapa de stres

Articol de Madalina Irimia

Ai vrea un tratament agreabil, care sa-ti gadile narile si pentru care sa nu fie nevoie de o administrare neplacuta sau sa doara? Aromoterapia ar putea fi raspunsul.

Aromoterapia a fost folosita inca din timpuri stravechi. S-au gasit urme de astfel de substante in vasele din mormintele faraonilor egipteni. Esentele folosite in aromoterapie sunt produse uleioase, volatile si mirositoare care se extrag din plante. Cel mai bine ar fi ca un terapeut sa-ti indice modul de folosire adecvat pentru tine, dupa care le poti folosi si acasa.

In ceea ce priveste uleiurile volatile care sunt utilizate la masaj, acestea trebuie diluate, pentru ca altfel pot irita pielea. Aromoterapia se poate combina cu acupunctura, homeopatia sau fitoterapia, precum si cu alte tratamente. Dr. Liana Comsa, medic primar medicina generala, specializat in medicina traditionala chineza, practica acest tip de terapie si ne-a impartasit mai multe din secretele ei.

Arome vindecatoare

Esenta de usturoi este indicata in gripa, astm si efizem ca fluidificant al secretiilor bronsice, hipertensiune arteriala, aterioscleroza, infectii intestinale, parazitoze.

Eucaliptul are efect descongestionant si se foloseste in aplicatii nazale ca solutie uleioasa, fiind eficient in bronsite, gripa, astm, infectii urinare.

Esenta de cuisoare are un efect antiseptic, fiind folosite cu succes in stomatologie ca dezinfectant si cauterizant, are efecte benefice in oboseala cronica, scaderea memoriei, afectiuni digestive. Esenta de santal este eficienta in infectiile de la nivelul aparatului urinar.

Esenta de cimbrisor are efect antiseptic important si este indicata in astm, tuse convulsiva si in afectiuni pulmonare.

Esenta de busuioc e folosita in stres, surmenaj intelectual, insomnie nervoasa, migrene.

In depresie, esentele care pot fi folosite cu succes sunt musetelul, levantica, cimbrisorul.

In cazul racelilor banale, usturoiul, eucaliptul, menta, salvia, ceapa sau cimbrisorul pot avea efectele scontate. Stresul este ameliorat de extractul de musetel, levantica, maghiran, iasomie sau trandafir.

Contraindicatii

Medicul avertizeaza ca "aromoterapia nu trebuie utlizata la intamplare, deoarece esentele folosite in combinatii si concentratii nefericite pot avea efecte secundare nedorite, in functie de problemele pacientului, cum ar fi: o crestere a agresivitatii, crize epileptice, atacuri de panica etc. De asemenea, aromoterapia nu trebuie folosita dupa ureche sau ca autotratament si in niciun caz nu trebuie sa recomandam si altor persoane un tratament care pentru noi a dat rezultate, deoarece putem induce reactii neasteptate si nefericite. Trebuie sa fim precauti la gravide, hipertensivi, varstnici, la cei cu diabet etc. Folosite "dupa ureche" pot duce la pierderea sarcinii, cresterea tensiunii etc."

Sursa: Unica.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii