ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-09-2013, ora 11:18

Arome de baza. Cum sa faci usturoi copt si la ce sa il folosesti

Articol de Madalina Irimia

Una dintre aromele simple si sublime ale bucatariei este usturoiul copt. Adauga un gust aparte in paste si dressinguri de salata si se poate consuma simplu, intins pe felii proaspete de bagheta. Invata sa il pregatesti si sa il combini in preparate delicioase.

Este ceva irezistibil in cateii de usturoi rumeniti in cuptor, moi si cremosi pe care ii intinzi cu o singura miscare peste o felie de paine prajita. Pot completa perfect un aperitiv sau o gustare cu branzeturi si masline proaspete sau pot fi cea mai buna aroma peste fripturi in locul clasicului mujdei.

Usturoiul copt se pregateste foarte usor. Il poti pastra in frigider timp de cateva zile, dar cea mai buna aroma o vei scoate din usturoiul fierbinte, abia scos din cuptor.

Ingrediente:

4 capatani de usturoi

ulei de masline

sare si piper

Incinge cuptorul la 200C.

Integral pe foodstory.ro

     
Tag-uri: usturoi, aroma, mancare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii