ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-05-2016, ora 11:09

Armata, lovitura grea pentru Becali

Articol de Madalina Irimia
Armata ii mai da o lovitura lui Gigi Becali in conflictul care pare ca nu se mai termina. Printr-un comunicat postat pe site-ul csasteaua.ro, patronul Stelei e instiintat ca nu are acces la bunurile din Ghencea, cese pentru care saptamana trecuta anunta ca a facut deja plangere penala.

"Am facut plangere penala, avem multe lucruri in Ghencea. La tribuna oficiala trebuie sa demontam tot, sa ramana doar scaunele. Toate sunt cumparate de noi la licitatie. Nocturna, tot am cumparat, sunt toate in proprietatea firmei. Nu vor sa ne dea niciun raspuns, le-am facut plangere penala pentru abuz in serviciu. Sa vada toata tara cum e in Romania... scoatem liftul, camerele de luat vederi, becuri, neoane, nocturna, lasam totul in paragina, rugina si pereti goi", spunea, saptamana trecuta, patronul Stelei care considera ca are dreptate in problema bunurilor.

Clubul Sportiv al Armatei vine si recunoaste ca Becali a contribuit cu bani la intretinerea si upgradarea stadionului, dar spune ca patronul Stelei nu ar avea niciun drept asupra bunurilor. CSA a emis un comunicat prin care a scos la iveala sumele platite pentru chiria stadionului, dar si cele investite de Becali, iar concluzia trasa de Armata este ca bunurile au intrat deja in patrimoniul statului, iar Becali, considerat chirias in vremea in care Steaua a jucat in Ghencea, nu are niciun drept asupra lor.

"In data de 23.11.2005 S.C. Fotbal Club ”Steaua Bucuresti” S.A. a solicitat reinnoirea contractului de inchiriere. In urma negocierilor s-a convenit incheierea actului aditional nr.1, prin care S.C. Fotbal Club ”Steaua Bucuresti” S.A. se obliga sa execute lucrarile de investitii in valoare de 250.000 Euro pina la data de 01.08.2006.

Prin actul aditional nr.2, S.C. Fotbal Club ”Steaua Bucuresti” S.A. se obliga sa achite o chirie lunara de6.000 Euro si sa execute lucrari de investitii in valoare de 300.000 Euro, pana la data de 07.01.2008.

Valoarea totala a chiriei incasata de catre C.S.A. “Steaua Bucuresti” in baza contractului de inchiriere (inclusiv actele aditionale) a fost de 222.000 Euro. Din acesta suma, doar o cota de 50% a fost utilizata de C.S.A. ”Steaua Bucuresti” ca venituri proprii, diferenta fiind virata la bugetul statului.

Potrivit clauzelor contractuale, valoarea lucrarilor de investitii executate in cadrul contractului a fost de minim 550.000 Euro. in urma finalizarii lucrarilor, valoarea acestora a fost de 1.281.505,10 Euro.

In afara prevederilor contractuale, chiriasul a mai efectuat si alte lucrari suplimentare pentru aducerea stadionului la standardele solicitate de catre UEFA, in valoare de 816.491,56 Euro.

In urma lucrarilor efectuate de catre chirias, Stadionul Ghencea a fost adus la standarde europene, asa cum rezulta din avizul de referinta al UEFA, stadionul Ghencea a fost primul din tara clasificat la categoria a 3-a, care poate organiza atit meciuri UEFA cit si internationale.

Conform prevederilor contractuale aferente perioadei 2004-2010, toate investitiile efectuate de societatea comerciala in stadionul de fotbal pentru aducerea acestuia la standardele U.E.F.A. si F.R.F. au intrat in patrimoniul statului", se arata in comunicatul CSA Steaua.

Patronul Stelei a reactionat imediat. Gigi Becali sustine ca ideile enuntate in comunicat sunt adevarate, dar nu va fi influentat foarte tare, pentru ca majoritatea bunurilor au intrat in patrimoniul societatii sale, nu in patrimoniul statului: "Nocturna nu face parte din protocolul cu ei, e in patrimoniul firmei, nu o pot confisca. Toate acele investitii ne-au costat bani. Unele le-am cumparat de la licitatie, i-a executat pe ei si eu am cumparat ca sa-i degrevez. Le-am platit cu bani din firma si fac parte din patrimoniul societatii. Trebuie sa le iau, nu sunt ale mele, sunt ale societatii, care trebuie sa le ia. Tot ce avem in patrimoniul societatii e al nostru", a spus Becali la Digi Sport.

Sursa: prosport.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii