A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719631300.6331.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Are o mana bionica, dar simte tot ce atinge cu degetele
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-02-2014, ora 14:43

Are o mana bionica, dar simte tot ce atinge cu degetele

Articol de Madalina Irimia

Cercetatorii de la Institutul Federal din Lausanne si Sant’Anna din italia au raportat ca o mana bionica a fost adaptata cu succes unui pacient, permitandu-i acestuia sa simta din nou cu ajutorul degetelor, scrie realitatea.net.

"Feedback-ul senzorial este incredibil. Pot simti asa cum nu am mai facut-o in ultimii noua ani. Atunci cand tin in mana un obiect, pot simti daca este rotund sau patrat, ori tare sau moale", spune Dennis Aabo Sorensen, danezul care a suportat aceasta procedura.

Aceasta nu este prima data cand simtul tactil a fost transmis prin intermediul unui membru prostetic, insa la momentul actual este cea mai avansata procedura de acest gen, potrivit PlayTech.ro.

Sorensen spune ca membrul prostetic nu a fost legat la nervii sai pana acum si ii era teama sa nu striveasca obiectul pe care il tinea in mana. Dupa legarea senzorilor direct la nervii membrului, pacientul a declarat ca primeste feedback aproape la fel ca membrul fara probleme.

Din pacate, pacientul a trebuit sa renunte la mana prostetica, fiind parte dintr-un studiu clinic de testare, iar dispozitivul trebuie sa ajunga si la alti pacienti inclusi in studiu. Procedeul cu aceasta mana bionica se afla in stadiu incipient de testare, insa pentru Sorensen a fost o luna cu adevarat incredibila.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii