A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832057.1321.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Arabia Saudita anunta ca Rusia a ucis un lider al rebelilor sirieni care lupta impotriva ISIS
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-12-2015, ora 10:35

Arabia Saudita anunta ca Rusia a ucis un lider al rebelilor sirieni care lupta impotriva ISIS

Articol de Cristian Amariei
Arabia Saudita a denuntat marti uciderea unui proeminent lider al rebelilor sirieni, declarand ca moartea acestuia intr-o lovitura aeriana a Rusiei saptamana trecuta nu serveste cauzei pacii in Siria, informeaza Reuters.

Zahran Alloush, 44 de ani, care conducea grupul de rebeli Jaysh al-Islam, a fost ucis intr-un atac al avioanelor de lupta rusesti in apropiere de Damasc vineri. Moartea lui a fost o lovitura majora pentru controlul suburbiilor din estul Damascului de catre rebeli.

"Noi credem ca asasinarea lui Zahran Alloush sau a liderilor combatantilor care au sprijinit o solutie pasnica si lupta contra Daesh (Statul Islamic) in Siria nu serveste procesului de pace in Siria", a declarat ministrul saudit de externe Adel al-Jubeir jurnalistilor, intr-o conferinta de presa comuna cu Mevlut Cavusoglu, omologul sau turc. Cavusoglu l-a insotit pe presedintele turc Tayyip Erdogan intr-o vizita la regele saudit Salman la Riad.

Puterea musulmana sunita Arabia Saudita si Turcia sunt doi dintre principalii sustinatori ai rebelilor sirieni ce lupta pentru a-l rasturna pe presedintele Bashar al-Assad, care este sprijinit de Rusia si puterea musulmana siita Iran, aminteste Reuters. Moartea lui Alloush a intervenit la aproape doua saptamani dupa ce mai mult de 100 de membri ai opozitiei siriene si grupuri de rebeli, inclusiv Jaysh al Islam, s-au intalnit in Arabia Saudita pentru a-si coordona pozitiile inaintea negocierilor de pace din ianuarie.

ONU a anuntat sambata ca mediatorul Natiunilor Unite pentru criza siriana, Staffan de Mistura, are planuri sa reuneasca partile in razboi in Siria pe 25 ianuarie la Geneva pentru a incepe discutii in incercarea de a pune capat celor aproape cinci ani de razboi civil. "Nu stiu motivul pentru care au facut asa ceva. Dar ceea ce stiu este ca daca ne-am dori sa ajungem la o solutie pasnica in Siria, trebuie sa discutam cu toate grupurile siriene" care nu sunt implicate in activitati teroriste, a mai spus Jubeir.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii