ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-01-2016, ora 12:08

Arabia Saudita acuza Iranul ca sprijina „fara rusine terorismul”

Articol de Madalina Irimia
Arabia Saudita a acuzat Iranul ca sprijina "fara rusine terorismul" si submineaza stabilitatea regionala, dupa protestele de la Teheran contra executiei sambata a demnitarului religios siit saudit Nimr Baqir al-Nimr.

"Regimul iranian este ultimul din lume care ii poate acuza pe altii ca sprijina terorismul, in timp ce chiar Iranul sprijina terorismul si este condamnat (din acest motiv) de Natiunile Unite si numeroase tari", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe intr-un comunicat citat de agentia oficiala de presa SPA, preluata de AFP.

"Regimul iranian profera fara rusine amenintari legate de drepturile omului, in timp ce chiar el a executat sute de iranieni anul trecut fara un cadru legal clar", adauga comunicatul.

Riadul a anuntat mai devreme ca l-a convocat pe ambasadorul iranian pentru a protesta contra declaratiilor "agresive" ale Teheranului, care a protestat dupa executia lui Nimr Baqir al-Nimr.

Ambasada Arabiei Saudite la Teheran a fost atacata sambata noapte de protestatari iranieni furiosi care au aruncat in cladire cocteiluri Molotov.

Intr-un comunicat, Ministerul iranian de Externe a chemat la calm si a cerut protestatarilor sa respecte inviolabilitatea reprezentantei diplomatice, adauga Reuters.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii