A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727695610.7229.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Apune era torrentelor? Utilizatorii incep sa nu mai descarce ilegal
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-03-2012, ora 15:06

Apune era torrentelor? Utilizatorii incep sa nu mai descarce ilegal

Articol de Cristian Amariei

Este vorba despre un studiu realizat in Franta pe un esantion relativ mic si pe o perioada scurta de timp, ceea ce face ca relevanta rezultatului sa fie indoielnica. Dar daca tendinta se va confirma, atunci putem vorbi despre un apus al epocii downloadului ilegal.

Aproape jumatate din utilizatorii francezi de internet (48%) care descarcau continut piratat de pe internet au incetat sa aiba astfel de practici din momentul in care a fost inchis site-ul megaupload.com, conform unui studiu citat de editia franceza a publicatiei Huffington Post.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.249 de utilizatori de internet, chestionati in perioada 17-21 februarie, la aproximativ o luna dupa inchiderea de catre autoritatile americane a site-ului care aduna zilnic 50 de milioane de useri pe zi.

Justitia americana a dispus pe 19 ianuarie inchiderea site-ului emblematic de descarcari ilegale Megaupload.com si arestearea responsabililor sai, atragand imediat un atac cibernetic din partea hackerilor Anonymus.

Patru responsabili ai site-ului cu sediul la Hong Kong, printre care si fondatorul sau, Kim Dotcom, in varsta de 37 de ani, au fost arestati la Auckland, in Noua Zeelanda, pe baza unor mandate de arestare emise de SUA.

Justitia americana acuza responsabilii site-ului ca ar fi obtinut 175 de milioane de dolari americani (132 milioane de euro) din activitati criminale si ar fi provocat un prejudiciu de 500 de milioane de dolari titularilor drepturilor de autor, oferind copii piratate ale filmelor de cinema, programe televizate si alte tipuri de continut.

Creat in 2005 si instalat la Hong Kong, site-ul Megaupload, care afirma ca are in fiecare zi 50 de milioane de utilizatori si reprezinta 4% din Internet, a fost inchis pe 19 ianuarie de catre justitia americana.

Foto: inquisitr.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii