A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1735960643.4715.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aproximativ 90% dintre utilizatorii de telefon mobil sufera de „sindromul vibratiei fantoma”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-01-2016, ora 16:08

Aproximativ 90% dintre utilizatorii de telefon mobil sufera de „sindromul vibratiei fantoma”

Articol de Madalina Irimia
Noua din zece persoane sufera de 'sindromul vibratiilor fantoma', fenomen datorat utilizarii intense a telefonului mobil, considera dr. Robert Rosenberger, filosof si profesor asistent la Georgia Institute of Technology din Atlanta (SUA), scrie The Independent in editia online, citat de Agerpres.

Utilizatorii telefoanelor mobile au senzatia eronata ca telefonul lor suna, insa este vorba despre deprinderile memorate de organismul uman in urma utilizarii intense a telefonului mobil.

Cercetarea lui Robert Rosenberger sugereaza ca, atunci cand o persoana isi lasa telefonul mobil in buzunar, dispozitivul devine 'parte integranta' a corpului utilizatorului, situatia fiind similara cu ochelarii de vedere despre care cei care-i poarta sustin ca uita de ei.

'Oamenii continua apoi sa perceapa alte senzatii, ca de exemplu miscarea hainelor, spasme musculare, drept vibratii ale telefonului mobil, insa este vorba doar de o halucinatie', a declarat dr. Robert Rosenberger.

Intr-un interviu acordat BBC, Rosenberger a declarat ca un studiu recent la care au participat studenti inscrisi intr-un program de licenta a evidentiat ca 90% dintre cei chestionati au declarat ca s-au confruntat cu fenomenul vibratiilor iluzorii. Potrivit lui Robert Rosenberger, cei chestionati au spus ca sunt nelinistiti 'din cauza diferitelor tehnologii folosite, fie ca este vorba despre mesajele text sau cele de tip e-mail, pentru ca ii tin intr-o stare de nervozitate'.

Cercetarea a fost publicata in revista de specialitate Computers in Human Behaviour.

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii