A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664750.9108.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aproape 80% dintre romani ar vota pentru ramanerea tarii in UE
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-08-2016, ora 10:19

Aproape 80% dintre romani ar vota pentru ramanerea tarii in UE

Articol de Madalina Irimia
77% dintre romani ar vota pentru ramanerea tarii in Uniunea Europeana in ipoteza unui referendum pe acest subiect, releva un sondaj IRES realizat in perioada 13 - 15 iulie si remis luni Agerpres.

Potrivit datelor IRES, 14% dintre cei chestionati ar vota impotriva, 6% nu ar merge la vot, iar 2% ar fi indecisi cu privire la optiunea lor.

Pe de alta parte, sondajul arata ca 74% dintre cei intervievati considera ca Romania merge intr-o directie gresita, iar 65% sustin ca iesirea Marii Britanii din UE va avea efecte mai degraba negative pentru tara noastra.

Studiul mai arata ca romanii nu cred in Brexit. 54% dintre subiecti sustin ca Marea Britanie nu va parasi Uniunea Europeana in pofida rezultatului referendumului din 23 iunie, in timp ce 39% spun contrariul. De altfel, dupa cum releva sondajul IRES, 64% dintre respondenti afirma ca cei mai multi britanici ar vota pentru ramanerea Regatului Unit in Uniunea Europeana daca ar fi organizat un nou referendum pe acest subiect.

Totusi, 53% dintre repondenti s-au aratat de acord cu afirmatia ca Marea Britanie nu va avea pierderi majore dupa iesirea din UE, ci pierderile vor fi pentru Europa.

Sapte din zece persoane, care au auzit de Brexit, sunt de parere ca Romania ar trebui sa accelereze procesul de integrare in Uniunea Europeana si doar 16% cred ca acest proces ar trebui sa fie incetinit, arata IRES. Totodata, adauga aceeasi sursa, trei sferturi dintre persoanele intervievate isi exprima acordul cu ideea ca este nevoie de un nou proiect european, in timp ce doar o cincime considera ca proiectul european ar trebui parasit.

69% dintre participantii la studiu cred ca Romania are mai mult de castigat prin integrarea in Uniunea Europeana. Potrivit sondajului, 90% dintre subiecti sunt de parere ca Romania trebuie sa joace un rol activ in relansarea proiectului european, iar 93% considera ca tara noastra trebuie sa arate ca este in continuare atasata valorilor si principiilor fundamentale ale Uniunii Europene.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.160 de persoane de 18 ani si peste. Tipul esantionului a fost multistratificat, probabilist, reprezentativ la nivel national, sondajul avand o eroare maxima tolerata de plus/ minus 2,9%.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: romani, vot, ue
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii