ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-07-2016, ora 11:18

Apple propune utilizatorilor de iPhone sa devina donatori de organe

Articol de Madalina Irimia
Urmatoarea versiune de iOS pentru iPhone va include un buton pentru inregistrarea utilizatorilor ca donatori de organe.

Potrivit informatiilor obtinute de Associated Press, software-ul va fi disponibil utilizatorilor din Statele Unite incepand cu aceasta toamna, odata cu debutul urmatoarei versiuni a sistemului de operare pentru dispozitive mobile.

Problema veche si in Statele Unite, numarul insuficient al donatorilor de organe raportat la cererea existenta ar putea fi si una din cauzele pentru decesul co-fondatorului Apple, Steve Jobs.

Diagnosticat cu cancer pancreatic, Jobs a fost pus pe o lista de asteptare, primind in cele din urma un transplant de ficat. Asteptarea descrisa de actualul lider Tim Cook drept „sfasietoare” a permis insa ca starea de sanatate a lui Jobs sa se deterioreze, mai mult decat daca acesta ar fi primit transplantul necesar mai devreme.

Potrivit National Kidney Foundation, doar in Statele Unite sunt 121,678 de persoane inscrise pe liste de asteptare, 100,791 dintre acestia avand nevoia unui transplant de rinichi. Zilnic, 22 de persoane mor asteptand gasirea unui donator. In acest timp, un nou pacient este adaugat pe lista pentru transplanturi la fiecare 22 minute.

In luna mai 2016, Casa Alba a anuntat un nou efort pentru reducerea discrepantei intre „cei 95% dintre cetatenii americani care se declara in sprijinul transplantului de organe si cei aproximativ 50% inregistrati ca si donatori de organe”.

Momentan, nu sunt disponibile informatii privind extinderea optiunii pentru inrolare ca donator de organe si utilizatorilor din alte regiuni ale lumii.

Sursa: descopera.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii