ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-09-2016, ora 13:09

Apple are probleme cu planul de constructie a unui automobil si s-ar putea reorienta

Articol de Cristian Amariei
Apple nu a confirmat niciodata oficial ca vrea sa construiasca o masina, insa din zeci de surse au aparut foarte multe stiri despre „Apple car” si despre pregatirile facute de companie. Acum, publicatii precum Financial Times si New York Times scriu ca echipa de cercetare s-a micsorat cu cateva zeci de persoane si compania pare sa modifice planul. Apple are ambitii mari de a construi o masina electrica ce s-ar putea conduce singura, insa sursele spun ca obiectivul este mult mai greu de atins.

Apple a inceput acum doi ani sa construiasca o echipa pentru proiectul „Titan” al asa-zisei masini Apple, In ultimele 18 luni au tot fost facute angajari, au fost adusi specialisti de la mari companii auto si s-a gasit si un loc ultra-secret pentru teste.

Acum, sursele spun ca echipa de cercetare are cu cateva zeci de oameni mai putin fiindca o buna parte dintre ei au ales sa plece. Asta fiindca cel care din vara conduce proiectul – Bob Mansfield – l-ar fi reorientat de la constructia in sine a unei masini electrice, la dezvoltarea unor sisteme care fac ca masina sa fie autonoma.

Unii angajati au fost mutati la alte divizii Apple, altii au decis sa paraseasca compania, iar altii s-au intors la companiile auto pe care le-au parasit cand a venit oferta de la Appple.

Se stiu prea putine lucruri despre proiectul „Apple car” incat sa tragem concluzia ca gigantul american este pe cale sa renunte la el, insa Apple s-ar putea sa fi ajuns la concluzia ca nu merita efortul investitional un proiect care s-ar putea sa nu dea nastere unei masini iesite din comun.

Surse citate de New York Times spun ca Apple deja testeaza masini autonome pe un traseu limitat intr-un loc ultra-secret. Insa oamenii citati spun ca, spre deosebire de alte companii, la Apple tehnologia este intr-o faza incipienta de testare si la multi ani de lansarea comerciala.

Sursa: hotnews.ro
     
Tag-uri: apple, magazin, viitor
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii