A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831050.9045.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Apple a starnit furia IT-istilor dupa ce a eliminat o aplicatie conceputa de un roman din AppStore
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-10-2016, ora 09:25

Apple a starnit furia IT-istilor dupa ce a eliminat o aplicatie conceputa de un roman din AppStore

Articol de Cristian Amariei
Apple a eliminat Dash, o aplicatie cunoscuta pentru programatorii IT si de asemenea a sters contul dezvoltatorului acesteia, potrivit Business Insider.

Dash a fost conceputa de romanul Bogdan Popescu, pentru sistemele iOS si Mac in urma cu cativa ani si le permitea utilizatorilor sa gaseasca si sa introduca fragmente de cod pe care le folosesc in mod frecvent, scrie Ziarul Financiar.

Eliminarea acesteia din AppStore a produs un val de nemultumiri in randul programatorilor, mai ales pentru ca la inceput Apple nu a dezvaluit dezvoltatorului acesteia, Bogdan Popescu, motivul pentru care aplicatia a fost interzisa sau de ce contul sau a fost inchis.

Ulterior, Apple declarat ca exista probe conform carora Bogdan Popescu ar fi intervenit in felul in care oamenii ofera recenzii aplicatiei, intrucat majoritatea acestora sunt pozitive.

„In urma cu cateva ore am primit o notificare pe e-mail de la Apple, prin care mi s-a spus ca mi-a fost inchis contul ca urmare a unui comportament fraudulos. Cand am intrebat de ce, initial cei de la Apple mi-au spus ca nu-mi pot oferi mai multe detalii. Apoi mi-au spus ca au dovezi care arata ca as fi manipulat procesul prin care aplicatia primeste recenzii. N-am facut asa ceva niciodata. Decizia Apple este definitiva si nu poate fi conetstata”.

Aplicatia Dash a primit foarte multe recenzii pozitive, fiind apreciata foarte mult de programatori, care au postat mesaje de sustinere pentru Dash. „Chiar imi place Dash. Sper sa fie rezolvata situatia”.

In acest timp, fondatorul aplicatiei, Bogdan Popescu poate distribui si poate face actualizari pentru versiunea Mac pe propriul sau site. El a mai spus intr-un tweet ca se gandeste sa faca versiunea iOS „open source”, ceea ce inseamna ca oricine ar putea folosi codurile respective si chiar ar putea sa o distribuie gratuit pe site-uri precum Github.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: apple, aplicarie, dash, it
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii