A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662007.153.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Aplicatia cu care iti platesti cumparaturile cu un selfie. Avantajul major pe care il ofera fata de introducerea PIN-ului
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-03-2016, ora 10:55

Aplicatia cu care iti platesti cumparaturile cu un selfie. Avantajul major pe care il ofera fata de introducerea PIN-ului

Articol de Madalina Irimia
Vi se pare stresant sa tineti minte PIN-ul de la card? Ce-ati spune daca v-ati face cumparaturile doar cu un selfie?

Metoda a fost pusa la punct de o mare companie internationala de carduri. Si completeaza sistemele de recunoastere biometrica, deja folosite, pe baza amprentei tactile sau vocii utilizatorului.

Iata cum PIN-ul a capatat chip. Reprezentantul companii care promoveaza aceasta tehnologie ne arata cum functioneaza.

In loc sa tastezi PIN-ul, pentru cumparaturi, noul sistem rezolva problema identificarii cu un selfie.

Cheryl Guerin, vice-presedintele companiei: "Tehnologia valorifica trasaturile unice ale fetei fiecaruia, forma, lungimea exacta a nasului si asa mai departe".
Selfie-ul este "noul venit" in domeniul identificarilor biometrice, de la "cititorul" de amprente tactile, pana la senzorul de scanare a irisului, care exista la anumite telefoane de ultima generatie.

Laura Hautala, editor CNET: "E cam ciudat sa-i dai unei companii informatii despre trasaturile tale fizice, poate parea o metoda cam invaziva. Dar este clar, e mai sigur asa decat cu parola clasica, e foarte greu sa falsifici informatii biometrice."

Trebuie sa spunem ca nu este vorba despre un "selfie" obisnuit; aplicatia de autentificare solicita utilizatorului sa clipeasca.

Cheryl Guerin vice-presedintele companiei: "Era suficient ca cineva sa-ti faca o poza si sa o puna in fata telefonului; si, gata, ar fi obtinut autentificarea. Clipitul este o dovada ca esti chiar tu, utilizatorul, si poza este facuta chiar in acel moment".

Srusa: stirileprotv.ro
     
Tag-uri: selfie, card, pin
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii