ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
13-02-2015, ora 08:04

Aparat unic in Moldova la Spitalul CF din Iasi. Reduce durata de spitalizare de la 10 zile la 3

Articol de Cristian Amariei
Tratament modern la Spitalul Cai Ferate din Iasi pentru bolnavii cu dureri de calcaiie si inflamatii ale tendoanelor de la umar, sold si genunchi. Unitatea a cumparat din fonduri proprii, un dispozitiv unic in Moldova ce poate reduce perioada de spitalizare a unui pacient de la 10 zile la numai trei. Bolnavii au nevoie de numai trei sedinte pentru a fi vindecati.

Aparatul pe care medicii de la Clinica de Balneologie si Recuperare Medicala a Spitalului Cai ferate din Iasi il au in dotare de la inceputul acestei saptamani functioneaza cu unde de soc extracorporale. Dispozitivul este folosit in cazul pacientilor diagnosticati cu tendinite, pinteni calcaneeni, cea mai comuna cauza a durerii de calcai. Iar tratamentul este extrem de simplu si eficient.

Sorin Stratulat, seful Clinicii de Balneologie si Recuperare Medicala: “Inseamna 2-3 sedinte a 2-3 minute insemnand pe de o parte scaderea durerii si reluarea unei activitati in parametri normali a mersului si a unei activitati fizice obisnuite de zi cu zi. Nu il internam pe pacient in spital si el vine de acasa si face 3 sedinte”

Iar pacientii care beneficiaza de tratament spun ca se vad rezultate: “Calcaiul drept ma durea si mergeam greu. Dupa prima sedinta ma simt bine, sa vedem urmatoarele doua,” a spus un pacient.

Dispozivul a fost cumparat de Spitalul Cai Ferate din Iasi din fonduri proprii si a costat 11 mii de euro.

Sursa: digi24.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii