A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664253.0106.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Apa inflamabila, la robinet. Gazul metan din subsol a ajuns in baia unui american
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-12-2013, ora 15:34

Apa inflamabila, la robinet. Gazul metan din subsol a ajuns in baia unui american

Articol de Madalina Irimia

Un barbat din statul american Dakota De Nord a descoperit ca apa sa de la robinet este infamabila, dupa ce a folosit-o de-a lungul anilor.

Jacob Haughney a postat pe Youtube un film in care da foc apei care curge de la robinetul din baie. O minge de foc intensa erupe din bateria de la chiuveta, in momentul in care apropie flacara unei brichete, informeaza Daily Mail.

Haughney, care lucreaza la exploatarea petroliera de langa casa sa, a descoperit acest fenomen in timp ce era la dus.

"Tocmai am aflat ceva despre apa de la robinet, pe care o folosim la dus si cu care ne spalam pe dinti, si e foarte ciudat". a declarat el.

In inregistrarea video, Jacob spune: "Prima data cand am facut-o a aparut o minge de foc care a cuprins toata chiuveta, de-asta sunt un pic nervos. Nu vreau sa arunc in aer toata baia."

Clipul sau a atras aproape 260.000 de vizualizari, intr-o saptamana.

Se speculeaza ca inflamarea apei a fost provocata de o exploatare petroliera din apropiere si ar putea avea legatura cu tehnologia fracturarii hidraulice.

Acesta este un proces prin care gazele naturale sunt extrase injectand in sol un amestec de apa, nisip si substante chimice, la presiuni inalte.

Aceste resurse controversate au potentialul de a alimenta industria americana pentru 100 de ani, insa ecologistii spun ca poate duce la contaminarea panzei freatice.

Statul Dakota de Nord, este in centrul acestor exploatari, fiind al doilea stat american producator de hidrocarburi.

Haughney a insistat ca nu acesta este motivul pentru care apa sa ia foc. Localnicii spun ca acest fenomen a mai avut loc si inaintea exploatarilor prin fracturare hidraulica, deoarece exista depozite subterane in care exista apa si gaz metan.

Sursa: stirileprotv.ro

     
Tag-uri: apa, foc, robinet
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii