ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
22-03-2016, ora 15:01

Anuntul oficial al Guvernului despre PENSIILE SPECIALE

Articol de Cristian Amariei
Raspuns naucitor al Guvernului in privinta pensiilor speciale pentru parlamentari! Ministerul de Finante le-a transmis alesilor printr-un document oficial ca va aloca bani pentru aceste pensii la rectificare doar in masura in care vor fi incasari la buget. Altfel, desi legea este in vigoare, tehnocratii isi lasa cale libera sa o incalce.

Parlamentarii au mai modificat, astazi, un pic normele care pun in aplicare legea pensiilor speciale, dar acestea sunt deja in vigoare, iar pana acum potrivit unor surse parlamentare aproape 500 de fosti alesi au depus documentele necesare pentru a solicita pensie speciala.

Aceste pensii speciale trebuie platite din bugetele Parlamentului, bugetul Camerei Deputatilor, respectiv bugetul Senatului, iar in aceste bugete nu existe alocate fonduri pentru pensiile speciale pentru ca evident legea a fost votata in cursul acestui an.

Prin urmare, cei de la Senat au solicitat un punct de vedere de la Ministerul Finantelor, iar raspunsul primit nu a fost deloc unul favorabil fostilor parlamentari. Cei de la Finante spun ca le vor aloca banii necesari la rectificarea bugetara din aceasta vara, dar asta numai in limita resurselor disponibile. Cu alte cuvinte, daca se vor aduna suficienti bani la bugetul de stat se vor aloca bani si pentru pensiile speciale ale fostilor parlamentari.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii